Nógrádi György: ezt a kaput lehetetlen becsukni

A német politika stratégiai hibákat követett el, a német kancellár egy évvel ezelőtt a szírek és a politikai menedékjogra jogosultak korlátlan befogadását állító kijelentéseivel olyan széles kaput nyitott ki, “amelyet lehetetlen becsukni” – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

 

 

(…)

 

Hova tűnt több millió migráns?

 

2008 és 2015 között nagyjából egymillióan kaptak menekültstátuszt Európában – és több millióan kértek. Hol a többi? – tette fel a kérdést Nógrádi György.

 

„Alámerültek, a szürke- és a feketegazdaságban dolgoznak. Nem mindegyik terrorista – csak zsarolható”, ami szintén potenciális veszélyforrás”.

 

Tavaly a Németországba érkezettek közül mintegy 300 ezer ember tűnt el. Egy hónappal ezelőtt a németek még azt mondták, hogy 1,1 vagy 1,7 millió migráns lépett be az országba, pénteken Thomas de Maiziere német belügyminiszter már 890 ezerről beszélt, mondván, nagyon sok ember több helyen regisztráltatta magát.

 

A szakértő szerint:

 

“ezek a számok azt mutatják, hogy a németek, akik Európában talán a legprecízebbek, nem tudják, hogy mennyien léptek be az országba, hányan jöttek a zöldhatáron”.

 

Mindenki szír, mindenki politikai menekült

 

A német politika stratégiai hibákat követett el – véli Nógrádi György. Szerinte hiba volt azt nyilatkozniuk, hogy aki szír, az jöhet – “ettől kezdve 3000 km-es körben mindenki szírnek vallotta magát” – mondta, hozzátéve: ma már a szíreket is alaposan vizsgálják, csak egy részük maradhat Németországban.

 

(…)

 

 

“Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, amikor bejelentették a marokkóiak, hogy ők homoszexuálisok és ezért üldözik őket. Az erre hivatkozó marokkóiak két százaléka kapott politikai menedékjogot”

 

fűzte hozzá.

 

M1/Ma reggel: Nógrádi György: Ezt a kaput lehetetlen becsukni


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »