Nógrádi: a háború Európában fog folytatódni

Szeptember 11. után a világnak döntenie kellett, a biztonságot vagy emberi jogokat választja, Európa ez utóbbit választotta, míg az Egyesült Államok a biztonságot – jelentette ki. Nógrádi György azt is mondta, hogy a brüsszeli terrorakció abból a szempontból nem volt teljesen sikeres, hogy nem robbant fel minden bomba. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra a tényre, hogy míg a világsajtó az elmúlt napokban Salah Abdeslam elfogásával foglalkozott, ma már az Iszlám Állam sikereiről írnak.

Nógrádi György / MTI

Nógrádi György szerint vagy azért siettethették a merényletet, hogy Abdeslam ne tudjon beszámolni részletekről, vagy pedig a sajtóba akartak bekerülni – ezek azonban mind feltételezések. Felfoghatatlannak tartja, hogy az Egyesült Államok és Oroszország képtelen megsemmisíteni az IÁ-t. Amíg bombáznak, csak részsikereket fognak elérni – emelte ki.

A nyugat-európai országokban közzé tett statisztikák szerint a bűncselekmények zömét ezek a szubkultúrák követik el, de ha nem lenne Iszlám Állam, akkor a leszámolás és az ellenük való fellépés könnyebb lenne – vélte Nógrádi György. Hozzátette ugyanakkor, hogy ha ez nem történik meg, akkor a háború Európában fog folytatódni.

„Olyan városrészek lesznek hamarosan Nyugat-Európa nagyvárosaiban, ahol törökül és meghatározott arab nyelveken fognak beszélni. Bár 7-8 évvel ezelőtt David Cameronék, Angela Merkel és Nicolas Sarkozy is azt nyilatkozták, a multikulturalizmus megbukott, most senki nem meri kimondani, hogy az integráció nem sikeres és a párhuzamos struktúrák hosszú távon Európa létét és biztonságát fenyegetik” – fejtette ki a biztonságpolitikai szakértő.

A német sajtó közzétette, hogy napi 500 bűncselekményt követnek el migránsok, a svéd adatok szerint pedig 55 svéd város vagy városrész van, ahova már svéd nem mer bemenni, ám a politika ezt nem meri kimondani – fogalmazott a szakértő. Véleménye szerint egy erőskezű vezető mögé beállnának európa vezetői. Példaként említette a migrációellenes AfD német pártot, akik Szász-Anhaltban 24 százalékot értek el a választásokon, Baden-Württemberg tartományban pedig 10 százalék feletti eredményt.„Európa vágyik arra, hogy valaki megmentse” – jelentette ki Nógrádi György.

 

Forrás: Híradó.hu

The post Nógrádi: a háború Európában fog folytatódni appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »