Nő akart lenni a hazaáruló rab, megkapja

Sok min­dent el lehet érni az étel meg­ta­ga­dá­sá­val, leg­alábbis az Egye­sült Ál­la­mok­ban. Még egy nem­át­ala­kító mű­té­tet is. Négy­napi éh­ség­sztrájk után nővé ope­rál­ják a leg­na­gyobb ha­za­áru­lót.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A hazaárulásért börtönben ülő Chelsea Manning négynapos éhségsztrájkkal kiharcolta, hogy nemátalakító műtétet hajtsanak végre rajta. Ő az első rab az Egyesült Államokban, aki ezt keresztül tudta vinni.

A férfi pénteken kezdte el az ételmegtagadást, mert a júniusi pszichológiai szakvélemény ellenére sem engedélyezték a nemváltó operációit. Júliusban öngyilkosságot kísérelt meg. Többször kérte a műtétet, de mindannyiszor elutasították, szerinte ezzel semmibe vették emberi méltóságát – írja a New York Daily News.

Most már nem kérem, hanem követelem – írta pénteki kiáltványában.

A kedvező fejlemény után azonban megkönnyebbült.

“Nehéz elképzelni, mi tartott ennyi ideig. Remélem, ez jó példával szolgál a transzneműek ezrei számára ahhoz, hogy megkapják a szükséges kezelést.”

Manning hiába született férfiként, mint transznemű, nőnek érzi magát, és szeretné, ha a külseje is ezt tükrözné.

Eközben a címlapon

A hamarosan nővé váló katonatiszt azzal vált világszerte híressé, hogy kirobbantotta minden idők legnagyobb kémbotrányát az USA-ban. Az általa kiszivárogtatott dokumentumokat a WikiLeaks hozta nyilvánosságra. Tettért 2013-ban 35 évnyi börtönbüntetésre ítélték, hazaárulás elkövetése miatt.

Hunhír.info – Ripost


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »