Nő a 18 éves koruk előtt szülő anyukák száma – ez az erőtartalékoknak köszönhető

A Borsod Online készített interjút dr. Nagy Gáborral, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezetőjével, az „Elveszett (kiüresedett) gyermekkor” című konferencia előtt. Az orvos elmondta, hogy „öt évvel ezelőtt a szülések 5,3 tizedénél volt az anya 18 évnél fiatalabb, tavaly ez a szám 7,3-ra emelkedett”.

Nagy Gábor a helyzetet illusztrálandó elmesélt egy történet a lapnak, amelyben egy 14-15 éves kislány a szülés után azzal kéredzkedett ki a szülészetről, hogy szeretne kimenni babázni. „Mindenki azt hitte, a saját kisbabáját akarja látni, de kiderült, nem erről van szó. A kislány játszani akart, játékbabával.”

Hírdetés

Nagy Gábor szerint az is előfordul, hogy az anya még a 14. életévét sem töltötte be a szüléskor, és ez már felveti a bűncselekmény lehetőségét is. Ugyanis, ha 12 év alatti lány esik teherbe, az mindenképpen erőszakos nemi közösülésnek minősül, viszont 12 és 14 év között, ha a szülő engedi, akkor lehetséges a szexuális együttlét. Az orvos azt is hozzáteszi, szerencsére a 12 év alatti szülések számában nem tapasztaltak emelkedést.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »