NNK: most nem kell a negyedik oltás

NNK: most nem kell a negyedik oltás

Lecsengőben van a koronavírus-járvány, ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ frissítette álláspontját.

Jelenleg a koronavírus-járvány lecsengő időszakában vagyunk, így egyelőre nem látja szükségesnek a negyedik oltások felvételét a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője, Páldi Anna.

Amint arról az Infostart is beszámolt, a szennyvízben található koronavírus-örökítőanyag számottevően csökkenő koncentrációban van jelen Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon és Szolnokon, a városok többségében inkább stagnálás van. Emelkedés csak Zalaegerszegen mérhető.

Páldi Anna, az NNK szakértője az M1-nek azt mondta, reméli, hogy a nyár járványmentes lesz, hogy mi lesz ősszel, azt viszont „meglátjuk”, a nyár örömeinek azért most majd lehet hódolni.

Figyelmeztetett, nem tűnt el a járvány teljesen, főként a kockázati csoportokba tartozóknak kell vigyázni, de a kórházi felvételi adatok és a súlyos esetek száma is csökken.

Hírdetés

Jellemzően még mindig az omikron variáns fertőz.

A negyedik oltással kapcsolatban, mint Páldi Anna fogalmazott, „nem tiszta a kép”, de a nemzetközi álláspont az, hogy most,

ebben a kora nyári szezonban nem szükséges általánosan a negyedik oltás.

Ez az álláspont ősz előtt szerinte aligha változik.

A krónikus betegeket arra kéri viszont, hogy tartsák be a járványügyi előírásokat, szükség esetén a maszkot is viseljék.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »