Nívódíjas lett a Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” programja

Nívódíjas lett a Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” programja

A Katolikus Karitász „Tanuljunk egymástól” Grundtvig Szenior Önkéntes Programja május 26-án nívódíjat kapott a Tempus Közalapítványtól.

A Katolikus Karitász – a Gyulafehérvári Caritas együttműködésével még 2013-ban megvalósított – ötven év felettiek számára szervezett programja keretén belül erdélyi és magyarországi önkéntesek végeztek szociális és kulturális tevékenységeket egyfajta csereprogram formájában.

A program lehetőséget biztosított arra, hogy a résztvevők bepillantást nyerjenek a fogadó közösség életébe és az ott zajló önkéntes tevékenységekbe. Az erdélyi önkéntesek bepillantást nyerhettek a magyarországi karitászcsoportok által megvalósított szociális rendezvények szervezésébe, a gyerekeket, időseket, hajléktalanokat segítő karitatív munkába, a magyar szenior önkéntesek pedig az erdélyi karitászszervezeteknél már kiforrott Őrangyal Program keretén belül vettek részt a fogyatékkal élő és egészséges fiatalok számára szervezett tematikus foglalkozásokon, programokon, táborokban.

A résztvevők csodálatos napokat élhettek át, a segítés új dimenzióit ismerték meg és az akkor elvetett magok azóta szárba is szökkentek, a tapasztalatok megvalósult cselekedetekké változtak. Hazatérésük után a szerzett tapasztalatokat kamatoztatták saját közösségük javára és új programokat indítottak a megszerzett tudás alapján, így indult el akkor Bicskén és azóta már az ország több településén is az Őrangyal program.

A díjátadó ünnepséget követően a díjazott programok lehetőséget kaptak, hogy workshopszerűen bemutassák a projekteket.

Katolikus Karitász

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »