Nincs újabb áldozata a járványnak, több mint 160 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

Nincs újabb áldozata a járványnak, több mint 160 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

Nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványnak, de újabb 161 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a hétvégi összesített adatokat koronavirus.gov.hu hétfőn.

Összesen 809 262-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma változatlanul 30 020, és 745 848 ember tekinthető gyógyultnak.

Kórházban 55 koronavírusos beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 33 394-re csökkent. Hatósági házi karanténban 1 517-en vannak, a mintavételek száma 6 303 940.

Hírdetés

Közölték:

a teljes átoltottságot tekintve Magyarország továbbra is az elsők között van az Európai Unióban (EU), így járványügyi szempontból az egyik legbiztonságosabb ország.

Az új, agresszív delta vírusmutáns azonban több európai országban erősen terjed, ezért azt kérik: aki még nem oltatta be magát, tegye meg. Kiemelték: az operatív törzs a megelőzés érdekében Európában elsőként augusztus 1-jétől lehetővé teszi a harmadik oltást mindenkinek. A még be nem oltott időseket személyesen is fel fogják keresni háziorvosok vagy orvostanhallgatók. Az oltás beadása megtörténhet a háziorvosi rendelőben vagy az idős ember otthonában is.

Eddig 5 596 543 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 374 864-en már a második adag vakcinát is megkapták.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »