Nincs túlélője az etiópiai repülőszerencsétlenségnek

Nincs túlélője az etiópiai repülőszerencsétlenségnek

Ethiopian Airlines Boeing 737-800 MAX típusú, Kenyába tartó gépén 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott, összesen 33 ország állampolgárai.

Röviddel felszállás után lezuhant vasárnap az etiópiai légitársaság egyik utasszállító gépe Addisz-Abeba közelében. A fedélzeten tartózkodó 157 ember közül senki nem élte túl a katasztrófát – jelentette be a légitársaság.

A szerencsétlenül járt gépen 149 utas és 8 fős személyzet tartózkodott, összesen 33 ország állampolgárai voltak. Az eddigi bejelentések szerint az áldozatok között 32 kenyai, 17 etióp és 8 kínai állampolgár van.

#EstáPasando Se estrella en #Etiopia un avión de pasajeros con 157 personas a bordo https://t.co/2mxV6ql27c @FlyEthiopian_ES @flyethiopian @EthUpdates pic.twitter.com/JA1YjXf56d

Hírdetés

— TOTBALEARS.COM (@TBalears) 2019. március 10.

Az Ethiopian Airlines Boeing 737-800 MAX típusú gépe Kenya fővárosába, Nairobiba indult Addisz-Abebából. A 302-es számú járat felszállás után hat perccel az etióp fővárostól mintegy 60 kilométerre délkeletre csapódott földnek. Egyelőre nem tudni a vasárnap kora délelőtt, helyi idő szerint háromnegyed kilenc körül bekövetkezett baleset okát.

Abij Ahmed etiópiai kormányfő vasárnap Twitter-üzenetében részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak.

Az Ethiopian Airlines Afrika legnagyobb légitársaságának tartja magát, egyben arra törekszik, hogy a kontinens kapuja legyen a légiközlekedésben. Tavaly több mint tízmillió utast szállított. A legutolsó nagy balesete 2010 januárjában történt, akkor egy, Bejrútból induló repülőgépe zuhant le közvetlenül a felszállás után.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »