Nincs olyan vad elmélet, amit ne hinnének el a magyarok

A Magyar Idők arról ír, hogy egy felmérés szerint a férfi tanárok számának növekedésével javul a fiúk teljesítménye a közoktatásban. A Férfiak Klubjának alapítója a lapnak elmondta: egy fiút másként kell nevelni és motiválni, mint egy lányt, különösen az általános iskola alsó tagozatában. A fiúk nagy része otthon sem lát férfimintát, mert vagy csonka családban nevelkedik, vagy az apa sokáig dolgozik – fogalmaz Bedő Imre.

A Népszavában az olvasható, hogy a magyarok 17 százaléka még azt is elhiszi, hogy az ivóvízzel tudatosan mérgezik a lakosságot. Képtelenség olyan vad elméletet gyártani, amire ne lenne fogadókészség – fogalmaz a lap szerzője, aki a Political Capital kutatásának eredményeit ismerteti. Ennek alapján a babonákban leginkább az alacsony iskolai végzettségű vallásos nők hisznek, legkevésbé pedig a nem vallásos, diplomás férfiak.

Hírdetés

A Világgazdaság szerint a Wizz Air idén kisebb növekedési ütemmel kalkulál a drágább üzemanyag miatt, de hosszabb távon a piaci konszolidáció révén profitálhat is ebből a helyzetből. Az elmúlt negyedévben az utasok száma és az árbevétel 21 százalékkal nőtt.

A Portfolio azt írja, hogy az Oxford Egyetem kutatói szerint több száz milliárd dollárt lehetne átcsoportosítani az egészségügyi kiadásokra, ha adót vetnének ki a vörös húsra és a feldolgozott hústermékekre. Becslésük szerint ezek a termékek 2020-ban 2,4 millió halálesetért felelnek majd és 285 milliárd dolláros költséget jelentenek az egészségügynek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »