Nincs megállapodás, jön a sztrájk

Nincs megállapodás, jön a sztrájk

Nem állapodott meg a pedagógusok sztrájkbizottsága az oktatási államtitkárral hétfő este, így megtartják a szerdára tervezett egész napos sztrájkot.

Az egyik szervező érdekképviselet, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta: az akció törvényes, mert sikerült megállapodni az elégséges szolgáltatásokról a kormánnyal. Viszont minden munkavállalónak egyéni döntése, hogy részt vesz-e a munkabeszüntetésben.

„Ez egy jogszerű sztrájk. Ha a jogszerű sztrájkban ő bejelentette a sztrájkban való részvételét, őt semmiféle hátrány nem érheti, esetleg csak az, hogy a munkabérét levonják. A még elégséges szolgáltatásról szóló megállapodás alapján az intézményeknek fogadniuk kell az oda járó gyerekeket, amennyiben a szülő igényelte azt a szolgáltatást, hogy a sztrájk ideje alatt felügyeljenek a gyerekre. Ezt egy előzetes felmérés alapján meg kell szervezniük az intézményvezetőnek. Tudunk olyan intézményekről, ahol a szülők nem fogják a gyerekeiket bevinni az iskolába, mert így támogatják a sztrájkot” – fogalmazott Galló Istvánné.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »