Nincs már hely a balatoni szállodákban augusztus 20-án

Nincs már hely a balatoni szállodákban augusztus 20-án

Megtelt a Balaton az augusztus 20-i hétvégére. Annak ellenére, hogy ezúttal szombatra esik az ünnepnap, a szállodák szinte kivétel nélkül telt házzal üzemelnek a jövő héten. A statisztikák szerint egyre több a belföldi vendég a tóparti településeken.

Nem panaszkodnak a szállásadók, a Balaton partjára kiakasztható a megtelt tábla. Hetek óta nem lehet kiadó szobát találni se az olcsóbb szálláshelyeken, se a négycsillagos szállodákban.

„Június eleje az az időpont, amikor már azt mondhatom, hogy a júliusunk és az augusztusunk is szinte elkelt, illetve az őszi időszakra már az egyéni, családos vendégek már az iskolára készülnek, dolgozni mennek vissza, lejár a szabadság, onnantól fogva a konferenciaturizmus veszi majd kezdetét” – fejtette ki Szőke Réka, a Hotel Magistern értékesítési vezetője.

A korábbi évekhez képest idén több a magyar vendég, egyharmaduk visszajáró. Utóbbiak általában ugyanoda foglalnak szállást, amivel egyszer már elégedettek voltak.

„A 2016-os év alapvetően egy megújulást hozott, mert az első időszak, az első negyedév sokkal jobban sikerült, mint ezt megelőzően bármikor. Úgy gondolom, hogy kezd eljutni az emberek gondolataiba a Balaton, hogy nem csak nyári úti cél, hanem az év bármely időszakában érkezhetnek ide” – mondta Kiss Annamária, a Hotel Wellamarin Zamárdi értékesítési és marketingvezetője.

A Balatonnál szinte minden településen látványos ünnepségekkel, szórakoztató programokkal készülnek augusztus 20-ára. 15 tóparti településen tűzijáték is lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »