Nincs elég gonosz rasszista fehér Floridában: ezúttal egy indiai származású rendőrt állítanak a bíróság elé egy néger lelövéséért

Nincs elég gonosz rasszista fehér Floridában: ezúttal egy indiai származású rendőrt állítanak a bíróság elé egy néger lelövéséért

Bíróság elé kell állnia annak a rendőrnek az Egyesült Államok Florida államában, aki 2015-ben agyonlőtt egy fekete férfit az autópályán – döntött pénteken az ügyben illetékes bíró.

A bíró meglátása szerint Nouman Raja beszámolója a történtekről nem esik egybe a tárgyi bizonyítékokkal és a lövöldözésről készült hangfelvétellel, ezért a rendőr vallomása megbízhatatlan és nem hihető. Ebből fakadóan nem vonatkozik rá az a jogszabály, amely jogos védelem esetén kimondja, hogy ha valakit megtámadnak, nem kell visszavonulnia, akár végezhet is támadójával.

Az "indiai-amerikai" Nouman Raja 2015-ben az autópályán lőtte agyon a 31 éves Corey Jonest, akinek lerobbant a kocsija. A rendőrtiszt éppen fedett küldetésen volt, hogy autótolvajokat leplezzen le; sem egyenruhát, sem taktikai mellényt nem viselt, az autója is jelöletlen volt. Jones éppen egy autómentő céggel beszélt telefonon, amikor Raja odaért a kocsijához, erről a beszélgetésről készült a hangfelvétel, amelyet a bíróság is figyelembe vett.

Hírdetés

Mint kiderült, Jonesnál is volt pisztoly, amelyet teljesen jogszerűen tartott magánál. A bíró szerint a férfi joggal hihette azt, hogy Raja ki akarja rabolni, mert a rendőr semmilyen azonosítót nem viselt, és nem közölte a férfival, hogy rendőr. Így a bíró szerint nem Jones kezdeményezte a konfliktust, hanem Raja, vagyis Jones joggal vélhette azt, hogy jogos védelmi helyzetben van, és jogszerűen akarta magát akár lőfegyverrel is megvédeni. A férfi ennek ellenére egyetlen lövést sem adott le, és el is dobta a pisztolyt, és megpróbált elmenekülni. Holtteste a kocsijától 60 méterre volt, a fegyver pedig tőle 40 méterre hevert a földön. Raja ennek ellenére azt állította, hogy a férfi végig őrá szegezte a pisztolyt.

Raja a lövöldözés után maga hívta a 911-es segélykérő telefonszámot, és hallani, hogy azt kiabálja, hogy "Dobja el a fegyvert!", de az ügyészek szerint csak a nyomozókat akarta megtéveszteni, hogy később azt állíthassa, nem látta, hogy Jones eldobta a fegyvert.

A rendőrt a lövöldözés után nem sokkal elbocsátották, és nyolc hónappal később vádat is emeltek ellene; emberölés miatt kell bíróság elé állnia. Ügyvédje fellebbez a bíró döntése ellen.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »