Nincs elég autó, jönnek a lódarazsak – panaszkodnak a határt védő horvát rendőrök

A rossz munkakörülményekre és a hiányos felszerelésre panaszkodnak a rendőrök a szerb-horvát zöldhatáron – közölte a Vecernji List című horvát napilap kedden.

A cikk szerint a rendőrség nem rendelkezik elegendő gépjárművel, ezért a rendőrök gyalogosan védik a szerb-horvát zöldhatárt az illegális határsértőkkel szemben. A hátárvédelmet ugyanakkor nehezíti a buja növényzet, az erdő tele van lódarazsakkal, méhekkel és vaddisznókkal, amelyek megtámadják az arra járót, ha veszélyeztetve érzik magukat.
 
A rendőröktől megkövetelik, hogy éjszaka, minden felszerelés nélkül egyedül járőrözzenek az erdőben. Aki ezt megtagadja, az ellen fegyelmi eljárást indítanak.
 
Egy-egy váltásban 50-60 ember dolgozik, hőkamerával és gépjárművel pedig csak a határrendészek rendelkeznek. A rendőrök gyalogosan járőröznek, szünet nélkül, egy percre sem hagyhatják el őrhelyüket.
 
A szigorú határvédelem ellenére az illegális bevándorlók mégis átjutnak a zöldhatáron. Míg korábban a migránsok az úttestek, villanyvezetékek vagy a vasúti sínek mellett gyalogoltak, mára új átkelőhelyeket találtak, ezért a rendőrség arra gyanakszik, hogy szervezett embercsempészettel állnak szemben.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »