Nincs eladó metróállomás Budapesten

Sem Habony Árpád barátai, sem más offshore-lovagok nem tehetik rá a kezüket a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion megállójára – cáfolta lapunknak Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az állomás eladásáról szóló híreszteléseket. A Heti Válasz ugyanis azt írta, bizonyítékaik vannak arra, hogy a Princess pékséglánc tulajdonosai vehetik meg a BKV-tól a metrómegállót és a fölötte lévő irodaházat. – Sorra megerősítik a Demszky-korszak leghajmeresztőbb BKV-szerződéseit. Az SZDSZ-kegyencből Habony Árpád barátjává vált grúz–izraeli offshore-lovagok, Shabtai Michaeli és Michael Gagel versenyeztetés nélkül lehetnek a privatizáció haszonélvezői a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő határozattervezet szerint – olvasható a hetilapban.

Ezzel szemben Tarlós István lapunknak leszögezte: a lap által említett ügyletet elő sem terjesztené, alá sem írná. Miután kiderült, hogy a BKV javaslatáról van szó, hozzátette, értékhatár függvényében akár a képviselők is tárgyalhatnak arról, ha ő úgy dönt.

Bolla Tibor is visszautasítja az állításokat, szerinte ők éppen a Demszky-korszakban kötött szerződések hátrányait számolnák fel. Ugyanis a metróvonal fölött lévő, a 2008-as részbeni privatizáció után használhatatlanná vált irodaház 80 százaléknyi résztulajdonát eladnák a kisebbségi tulajdonosnak, amiből a BKV több mint egymilliárd forintot nyerhet. – Szó sem lehet versenyeztetésről: 2008-ban úgy adták el a Welt-Stadt Kft.-nek (A ciprusi tulajdonú cég ügyvezetője az egyik említett vállalkozó, helyes névvel: Gag El Mikhael – a szerk.) 48 millió forintért az irodaház csaknem húsz százalékát, hogy az épület mára szinte kong az ürességtől. Az osztatlan közös tulajdon miatt a BKV, de a magáncég keze is meg van kötve, ráadásul az elővásárlási jog mellé még fejlesztési jogot is adtak a vevőnek – fejtette ki Bolla Tibor, aki szerint az e miatti kártérítési kötelezettségtől most megszabadulhatnak. Hozzátette, hogy Budapesten nem adnak el metrómegállót.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 05. 27.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »