Nikolics Schweinsteiger elől halászhatna el egy fontos díjat

A szezon legjobb amerikai játékosa elismerésre a magyar válogatott csatár is esélyes.

Nikolics Nemanja és Bastian Schweinsteiger is esélyes a Landon Donovan MVP-díjra, amit a szezon legértékesebb játékosának ad át a Major League Soccer, vagyis az észak-amerikai profi labdarúgóliga. Az MLSsoccer.com – a Jenkifoci szakblog szerint – megszavaztatta az oldal vezető szakíróit arról, ki érdemli meg a legértékesebb játékosnak járó díjat a szezon első felében nyújtott teljesítmény alapján.

A Chicago Fire játékosai arattak a voksoláson: az amerikai válogatott Dax McCarty 3 szavazatot kapott a senior szerzőktől, ezzel ő lett az első helyezett, de Schweinsteiger is kapott kettő, Nikolics pedig egy szavazatot.

A chicagói hármason kívül David Villa (New York City FC) kapott két voksot, Miguel Almirón (Atlanta) pedig egyet. Honfitársunkra Charles Boehm szakíró voksolt, aki kiemeli: könnyen lehet, hogy Nikolics Nemanja megdönti majd az MLS mindenkori rekordját az egy szezonban lőtt gólok számát tekintve. A gólkirályi cím azonban nem garantálná neki automatikusan az MVP-címet. Az eddigi 21 MLS-gólkirályból mindössze 10 kapott MVP-címet ugyanabban az esztendőben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »