Niké Liga: Megkezdte a felkészülést a Komáromi FC, bejelentették az első érkezőket is

Niké Liga: Megkezdte a felkészülést a Komáromi FC, bejelentették az első érkezőket is

Június 17-én Szentpéteren kezdte meg a nyári felkészülést a Komáromi FC. Radványi Miklós 21 játékost köszöntött a szünet után.

Egyelőre nem csatlakozott még a kerethez Christian Bayemi és Ganbayar Ganbold, ők a hét végén térnek vissza társaikhoz. Mint ismert, a KFC több olyan játékosától is elbúcsúzott, akiknek lejárt a szerződése, vagy kölcsönszerződésük letelte után visszatértek klubcsapatukhoz. Radványi Miklós azonban elárulta, több új játékossal is sikerült már megegyezniük.

Maga a vezetőedző is hosszabbított a KFC-vel. A Sport napilapnak elárulta, újabb egy évre kötelezte el magát a komáromiakhoz, szerződése pedig egy éves hosszabbítási opciót tartalmaz.

mondta Radványi.

Komáromból 10 játékos távozott és egyelőre 7 erősítés érkezett. Az első edzésen néhány játékos mellett hiányzott még Novota János kapusedző is, aki jelenleg a szlovák válogatottal vesz részt a németországi foci Eb-n. Radványi Miklós elárulta, nem először kell nélkülözniük Novotát a válogatott szereplése miatt, a klubon belül az ilyen esetekre megvan a jól bevált megoldásuk Patrik Magula személyében, akivel az utánpótlás csapatoknál is dolgozik, így ő a „beugró”.

Mint ismert, az átépítés alatt álló komáromi stadion helyett Aranyosmarót lesz a KFC átmeneti otthona. Radványi és a játékosok sem kezelik hátrányként ezt a tényt, miután az egész előző idényt folyamatosan idegenben töltötték.

Niké Liga: Bejelentette első távozóit a Komáromi FC, jövő héten megkezdik a felkészülést a lilák

Radványi Miklós a Sportnak elárulta, hogy Olaszországban pihent néhány napot feleségével, és bár korlátozta a telefonhasználatot, a játékosmozgások miatt folyamatos kapcsolatban volt a klub vezetésével.

Az érkezőkkel kapcsolatban elmondta, eredetileg egy 25 nevet tartalmazó listát állított össze a kiszemeltjeiről.

„Két kapust akartam, Jakub Trefilt Olomoucból, aki a Rohožníknál volt korábban, és Matúš Chropovskýt, aki Aranyosmarótról jött. Megszereztük Róbert Pillárt, akivel Mezőkövesden dolgoztam együtt, Tobiáš Diviašt Liptószentmiklósról. Aláírt velünk Jozef Špyrka, aki tavasszal Eperjesnél volt és Zólyombrézó játékosa. Csatlakozott  Tamás Nándor a Puskás Akadémiáról és Viktor Sliacky Pozsonyligetfaluról, aki legutóbb kölcsönben České Budejovicén szerepelt. Dolgozunk még két-három játékos leigazolásán, remélem, hogy a következő napokban sikeresen le is zárjuk”

közölte Radványi, aki megerősítette, hogy a hagyományokhoz híven idén is eltöltenek a csapattal néhány napot Lipóton, mégpedig július 15 és 19 között.

A játékosokra a következő napokban erőnléti edzések várnak, hogy jó fizikai állapotban kezdhessék meg a meccsterheléseket. A KFC Szentpéteren, Csallóközaranyoson és Dél-Komáromban készül majd a szezonrajtra.

Hírdetés

Hivatalos! A Komáromi FC a Niké Liga újonca

Az első edzésen részt vettek:

Kapusok: Dlubáč, Trefil

Mezőnyjátékosok: Adayilo, Šimko, Šmehyl, Špiriak, Cagáň, Horodník, Kmeťo, Knesy, Németh T., Ožvolda, Pastorek, Nagy S., Sylvestr, Voleský, Tóth G., Pillár, Diviš, Špyrka, Tamás N.

Hiányoztak: Chropovský, Sliacky, Bayemi, Ganbold

Felkészülési mérkőzések:

Június 29.: KFC – Újpesti TE

Július 3.: Zólyombrézó – KFC

Július 7.: KFC – Pohronie

Július 10.: Rapid Wien II – KFC

Július 20.: KFC – MTK Budapest

A KFC a NIKÉ Liga nyitómérkőzésén aranyosmaróti átmeneti otthonában a szlovák bajnok Slovant fogadja, majd egy héttel később Dunaszerdahelyen lép pályára a DAC ellen. A mérkőzések pontos időpontja azután válik ismertté, hogy azt jóváhagyja a Ligás Klubok Uniójának vezetése.

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »