“Niggerek nem valók politikusnak”: Rasszista támadás áldozatául esett az afro-cseh parlamenti képviselő

“Niggerek nem valók politikusnak”: Rasszista támadás áldozatául esett az afro-cseh parlamenti képviselő

Rasszista támadás áldozatául esett Dominik Feri cseh parlamenti képviselő a délkelet-csehországi Borsice településen – közölte a CTK helyi hírügynökség.

(MTI)

Az apai ágon etióp Dominik Ferit 2017-ben választották meg az ellenzéki liberális-konzervatív TOP 09 párt színeiben a cseh törvényhozás alsóházába. Az 1996-ban született Dominik Feri az eddigi legfiatalabb képviselő a cseh parlamentben és az első (fél)néger.

A CTK szerint két ismeretlen elkövető úgy összeverte a fiatal politikust egy borkóstolón, hogy kórházba kellett szállítani.

Dominik Feri a Novinky.cz helyi hírportálnak elmondta, hogy a tettesek egyike azt kiabálta: „Négerek nem valók politikusnak”.

Hírdetés

A néger Twitter-üzenetében közölte, hogy a hátán ejtett felületi sebet időközben összevarrták a kórházban, egyébként pedig jól van.

Vladislav Malcharczik rendőrségi szóvivő közölte, hogy körözést indítottak a támadók felkutatására.

Miroslav Kalousek, az ellenzéki TOP 09 párt elnöke elítélte a támadást. “Újabb rasszista indíttatású támadás országunkban. Ezúttal sem holmi iszlamisták, hanem úgynevezett tisztességes csehek voltak az elkövetők” – hangoztatta a demagóg liberális szövegét Kalousek.

Jan Hamácek, a cseh kormányfő első helyettese és belügyminiszter szintén elítélte a történteket. “Nézeteltéréseket nem lehet ököllel megoldani. Mihamarabbi felépülést kívánok Dominik Ferinek, remélem mindent gyorsan kivizsgálnak, az elkövetőket pedig megbüntetik” – tette hozzá Hamácek.

Íme, az afrocseh Twitter-oldaláról beágyazva a szörnyűséges látvány, amely mellett az iszlám még a legmegrögzöttebb nácik számára is a béke vallásának tűnik:


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »