Niedermüller: Az EU visszahozná Magyarországot az unióba

Niedermüller: Az EU visszahozná Magyarországot az unióba

A kormány Brüsszel bosszújának tartja a Sargentini-jelentést és ezt fogja kommunikálni az embereknek is – vélekedett Reggeli járat című műsorunkban a Demokratikus Koalíció Európai parlamenti képviselője.

A Judith Sargentini, zöldpárti EP-képviselő által készített jelentés a jogállamiság magyarországi helyzetével foglalkozik és az uniós alapszerződés 7-es cikkelye szerinti eljárás megindítását szorgalmazza a magyar kormánnyal szemben.

Niedermüller Péter szerint szó sincs bosszúról, az Európai Parlament csupán megunta, hogy a magyar kormány folyamatosan szembe megy az európai alapértékekkel.

A DK EP-képviselője úgy véli, egy ilyen jelentéssel kikényszeríthető, hogy az Orbán-kormány érdemi tárgyalásokat kezdjen az unióval a magyar jogállamiság helyzetéről.

Arról van szó, hogy ez a kormány 2010 óta folyamatosan szembe megy az európai alapértékekkel, és most a bizottság és a parlament megunta ezt, és megpróbálja egy eljárással visszahozni a magyar kormányt az Európai Unióba. Tévedés ne essék. Ez az eljárás arról szól, hogy a kormány változtasson a politikáján, és legyen újra teljes jogú tagja az Európai Uniónak – mondta Niedermüller.

Tekintse meg a teljes interjút!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »