Nézőpont: Közép-Európa háromnegyede bevándorlásellenes

A közép-európai térség nagyságrendileg 83 millió választópolgárából 61 millió bevándorlásellenes – derül ki a Nézőpont Intézet kilenc közép-európai országban végzett közvélemény-kutatásából.

A kilenc országban (Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Romániában és Bulgáriában) végzett közvélemény-kutatás szerint a közép-európai régió választópolgárai egyértelműen elutasítják a migrációt, ezáltal pedig a magyar kormány álláspontján vannak.

A térségben hozzávetőleg 83 millió választópolgár él, közülük a kutatás alapján számítva 61 millióan gondolják úgy, hogy az Európán kívülről érkező bevándorlás rossz. Mindössze 16 millióan gondolják úgy, hogy jó a kontinensre érkező bevándorlás.

Hírdetés

Csehország, Bulgária és Magyarország esetében a legnagyobb a migrációt elutasítók aránya,

de még a leginkább megengedő Lengyelországban is 22 millió ellenzőre is csak 9 millió migrációpárti jut.

A legtöbb bevándorlásellenes értelemszerűen a legnagyobb lélekszámú Lengyelországban van, Romániában 12, Csehországban majdnem minden választókorú, tehát 8 millió fő. Magyarországon a 8 millió szavazópolgárból 7 millió ellenzi a migrációt. 1 millió fő, vagy az alatti számban vannak bevándorláspártiak Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban, Bulgáriában és Magyarországon is.

Soros Györgyről 31 millió közép-európainak van rossz véleménye és csak 14 milliónak jó; 38 millióan nem ismerik, vagy nem tudnak róla véleményt alkotni. Egyértelműen látszik az adatokból, hogy amelyik országban többen ismerik, ott többen vannak azok is, akik elutasítják a személyét. Szlovákiában, Romániában és Magyarországon a választópolgárok több, mint fele ismeri és nem kedveli az üzletembert, Csehországban és Szlovéniában viszont a szavazókorúak többsége nem ismeri Soros Györgyöt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »