Nézd meg a világ leggyönyörűbb könyvtárait

Nézd meg a világ leggyönyörűbb könyvtárait

Valaki egyszer úgy fogalmazott, hogy a könyvtárak „a civilizáció oszlopai”, amelyek nagy mértékben hozzájárultak a kultúra és technika fejlődéséhez. Goethe az emberiség memóriájának nevezte a könyvtárakat.

 

A könyvtárak azonban nem csak a tudás kapuit jelentették. Néhány esetben egyenesen építészeti remekként vannak jelen, amelyek a különböző korszakok építészeti stílusának és jellegzetes művészetének emlékeit őrzik.

 

Amikor James Campbell, a cambridgei egyetem doktora rájött, hogy még nem született egy olyan átfogó tanulmány, amely az egyes korszakokon keresztül nyomon követné a híres könyvtárépületek történetét, úgy döntött, hogy saját maga ír egyet.

 

21 ország 85 könyvtára

 

Will Pryce, a neves épületfotós kísérte el útján, amikor is 21 országba látogattak el, és a világ 85 leggyönyörűbb könyvtárait nézték meg és fotózták le.

 

Három évvel később megszületett meg a „The Library: A World History” című könyv, amely a legátfogóbb áttekintést nyújtja a világ legszebb könyvtárainak épületeiről és azok történelméről. A következőkben az itt található gyönyörű fotók közül szemléztünk:

 

Admont Könyvtár, Admont, Ausztria. (Fotó: Will Pryce).

 

Királyi Könyvtár (Real Monasterio de San Lorenzo de el Escorial), Madrid, Spanyolország. (Fotó: Will Pryce).

 

Ódon könyvtár Dél-Koreában a Haeinsa templomban. (Fotó: Will Pryce).

 

Biblioteca Joanina – Joanina könyvtár, Coimbra, Portugália. (Fotó: Will Pryce).

 

Nemzeti Könyvtár, Prága, Csehország. (Fotó: Will Pryce)

 

További képekért kattints ide.

 

CNN

 

Nyitókép: Will Pryce


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »