Neymar most az olimpiai döntőben villant

Neymar most az olimpiai döntőben villant

Nem kíván többé a brazil válogatott csapatkapitányaként pályára lépni Neymar, aki szombaton aranyéremre vezette a nemzeti csapatot a riói olimpián.

A barcelonai klasszis bődületes szabadrúgásgóllal szerzett vezetést Brazíliának a döntő 26. percében. A németek próbáltak dominálni, az első félidőben háromszor is eltalálták a kapufát, és több hatalmas helyzetet is kidolgoztak. Fölényük a második félidő 59. percében érett góllá, Meyer talált be. A brazilok ezután feléledtek, de már senki sem talált be a hátralévő időben.

A tizenegyeseknél a németeknél egyetlen rúgó hibázott, végül Neymar rúgta be a mindent eldöntő büntetőt. A mérkőzés után bejelentette, hogy nem kíván tovább csapatkapitánya lenni a csapatnak.

„Nagy megtiszteltetés volt, de holnaptól nem én leszek a csapatkapitány” – jelentette be a 24 éves csatár a németek ellen büntetőpárbajban 5-4-re megnyert ötkarikás döntő után.

 

Az olimpiai válogatott szövetségi kapitányának, Rogerio Micalénak már a riói játékokat megelőzően hosszan kellett győzködnie az FC Barcelona sztárját.

„Nem volt könnyű, de ragaszkodtam hozzá, hogy ő viselje a karszalagot. Nemes gesztus tőle, hogy most továbbadja azt” – mondta a szakvezető Neymarról, aki a szombati finálé első gólját szerezte remek szabadrúgásból a 26. percben. A szétlövésben aztán ő rúgta be a mindent eldöntő 11-est is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »