Neymar a Real Madrid ellen bizonyíthatja, hogy megéri a pénzét

Neymar a Real Madrid ellen bizonyíthatja, hogy megéri a pénzét

Lépjünk túl a taktikai, szigorúan a mágnestáblára kivetíthető szemléletmódon a Real Madrid–Paris Saint-Germain Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párharc esetében. Persze, fontos lesz, hogy az egyik fél mennyire tud nyomást gyakorolni a másikra, ki hogyan zárja a területeket, passzsávokat, vagy épp a magasan elhelyezkedő szélső védők mögötti üres területek miként lesznek biztosítva. Összességében azonban leginkább az fog számítani, melyik fél alkot egységesebb közösséget, csapatot. Hogy miért? Mert mindkét együttesre hatványozottan igaz: mától számára a legrangosabb európai kupasorozat minden mérkőzése a döntővel egyenértékű.

http://mno.hu/

– Ez az egész arról szól, hogy bízunk magunkban, abban, amit csinálunk. Ez a legfontosabb – ez a németek világbajnok középpályása, Toni Kroos következtetése volt a PSG elleni párharc kapcsán. Jelezte ugyanakkor, tudja, hogy a másik oldalon is világklasszisok futballoznak.

http://mno.hu/

Azért a csillagászati összegek felvetnek egy morális kérdést: hogyan tud rendet tartani egy edző abban a csapatban, ahol a személyek aszerint értékelik magukat, amennyit keresnek. „Unai Emery irányításának hiánya megölheti a PSG BL-álmait” – írja cikke címében Adam White és Eric Dervin a The Guardianben, újabb szemszögből megvilágítva ezzel a problémát. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a baszk szakember az előző kiírásban részese volt a történelmi kudarcnak, amikor a párizsi csapat 6-1-re kikapott a Camp Nouban a Barcelonától – ahol a vezér akkor a most már kék-vörösben játszó Neymar volt.

A szerdai játéknap másik találkozója a Porto–Liverpool. A fogadóirodák Jürgen Klopp angol csapatát tartják esélyesebbnek, nem is alaptalanul. A keddi mérkőzések (Juventus–Tottenham, Basel–Manchester City) lapzártánk után értek véget.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2018.02.14.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »