New York a terror célkeresztjében

New York a terror célkeresztjében

A Híradónak sikerült elérnie egy New Yorkban élő magyart. Gurzó Ákos azt mondta: hatalmas a készültség a városban és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj a mostani támadásnál. A férfi azt is mondta: jól látszik, hogy fel vannak készülve hasonló támadásokra a hatóságok, mert most is pillanatok alatt elfogták a merénylőt – hangzott el az M1 Híradóban.

Hatalmas a készültség és a biztonsági szervek fel vannak készülve egy-egy ilyen támadásra – fogalmazott Gurzó Ákos.

Hozzátette, az állam kormányzója is azt mondta, hogy „New Yorkban vagyunk, a terrorizmus célkeresztjében, így kell élnünk az életünket. Fel kell készülni az ilyen támadásokra, mert akármikor bekövetkezhet egy ilyen támadás. Azonban látni, hogy fel vannak készülve az ilyen esetekre a hatóságok, hiszen néhány perccel azután, hogy felrobbant a barkácsolt bomba, már el is fogták az elkövetőt”.

Hírdetés

Több főbb metróvonal is áthalad ezen a területen, gyakorlatilag csak a szerencsén múlt, hogy mindössze négyen sérültek meg, köztük a merénylővel, hiszen akár sokkal magasabb is lehetett volna ez az arány, épp ezért is döbbentette meg a lakosokat a történtek, amely a reggeli csúcsidő kellős közepén történt a város egyik legnagyobb tömegközlekedési központján – nyilatkozta a Híradónak a New Yorkban élő Gurzó Ákos.

Mint ismeretes, csőbomba robbant New York központjában egy buszpályaudvarnál, helyi idő szerint hétfő reggel. A földalatti merénylet halálos áldozatot nem követelt, négy ember megsebesült, közülük egyik maga a merénylő, egy bangladesi férfi. New York polgármestere terrorcselekményre tett kísérletnek nevezte a hétfői „sikertelen” robbantást.

hirado.hu

The post New York a terror célkeresztjében appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »