Nevetséges! Elhalasztják az osztrák elnökválasztás megismételt második fordulóját

Nevetséges! Elhalasztják az osztrák elnökválasztás megismételt második fordulóját

MTI nyomán

Hihetetlen, de mégis megtörtént: nem elég, hogy az osztrák elnökválasztás második fordulóját lényegében csalás miatt meg kellene ismételni, most még okot is találtak arra, hogy elhalasszák. Természetesen „csak technikai okokat” miatt, és persze azután, hogy a közvélemény-kutatások szerint az Osztrák Szabadságpárt jelöltjének, Norbert Hofernek esélye van megnyerni a megismételt választást.

Elhalasztják az osztrák államfőválasztás második fordulójának megismétlését – jelentette be hétfőn Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, és reményét fejezte ki, hogy az eddig október 2-ra tervezett fordulót még idén, november 27-én vagy december 4-én megtartják.

Sobotka azzal indokolta a döntést, hogy „technikai hiba”, vagyis számos hibás szavazócédula miatt nem lehetséges a szavazás jogszerű és kifogástalan lebonyolítása.

Az elnökválasztás második fordulóját azért kell megismételni, mert az alkotmánybíróság az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) indítványa alapján megsemmisítette a májusi második forduló eredményét. Akkor szoros küzdelemben Alexander Van der Bellen, a Zöldek által támogatott független államfőjelölt alig több mint 31 ezer szavazattal megelőzte Norbert Hofert, az FPÖ jelöltjét.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »