Nevelőintézetet költöztetne a Fidesz Perecesre? – A Jobbik elutasítja a tervet

Nevelőintézetet költöztetne a Fidesz Perecesre? – A Jobbik elutasítja a tervet

A kérdés azok után merült fel, hogy a Jobbik önkormányzati képviselőjéhez olyan információk jutottak el, miszerint az Egyetemvárosnál lévő gyermekotthont a Perecesen található volt Kuti iskola épületébe költöztetnék.

Pakusza Zoltán szerint egy ilyen intézmény létrehozása súlyos következményekkel járna Pereces, valamint a közeli Kilián és Bulgárföld közbiztonsága tekintetében. A Jobbik önkormányzati képviselője Alsózsolcát hozta példaként, ahol a 2014-es rendőrségi beszámoló úgy fogalmaz:

„Nem lehet elfelejtkezni arról, hogy a regisztrált bűncselekmények nagy számban köthetőek a városban működő nevelőintézetekhez, mely folyamatos kockázati tényezőt jelent.”

Az ellenzéki politikus választ vár a városvezetéstől: igazak-e az információk, valóban tervezi-e Miskolc fideszes vezetése nevelőintézet, gyermekotthon létrehozását a volt Kuti iskolában, vagy bármely más, a választókerületben található épületben? Pakusza Zoltán arra kérte Kriza Ákos polgármestert, cáfolja a híreket és nyugtassa meg a körzet lakóit, hogy a képviselő és a terület lakosságának tudta és beleegyezése nélkül ilyen intézményt nem hoznak létre.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »