Netanjahu körülnéz: a Vártól a Hősök teréig megbénul a város

Netanjahu körülnéz: a Vártól a Hősök teréig megbénul a város

A Budai Vártól a Hősök teréig zárt le utcákat és tereket a Terrorelhárítási Központ, hogy biztosítsák az izraeli miniszterelnök fővárosi útvonalát.

Alábbi összeállításunk nagy vonalakban jelzi, merre számíthatnak korlátozásokra a fővárosban közlekedők.

Az V. kerületi Erzsébet tér környékét már hétfőn lezárták, a blokád várhatóan július 20-án délután hat óráig tartA Vár teljes területét kedd délután kettőtől éjfélig zárja majd le a TEK;A Várkert Bazár és a Friedrich Born rakpart közötti zóna – így az Ybl Miklós tér is – reggel fél kilenctől délután ötig megközelíthetetlen lesz. Reggel hattól délután hatig hermetikusan lezárják a Kossuth tér környékét, a Szabadság tér – Markó utca – Bajcsy-Zsilinszky és az idősebb Antall József rakpart határolta területen.Délután fél három és hat óra között a Hősök tere kerül közlekedési blokád alá: a TEK zárlata magába foglalja a Szépművészeti Múzeum épületét, az Andrássy út térre vezető szakaszát, a Rippl-Rónai – Benczúr és Lendvay utca által határolt területet, de pár órára elérhetetlen lesz a Gundel Károly körút, és az Állatkerti út is.

A Hősök terének totális lezárása azért különösen problémás, mert a Vajdahunyad váránál, a csónakázó tó területén is zajlanak a vizes világbajnokság programjai.

A biztonsági intézkedések miatt több budapesti járat közlekedése módosul. A BKK tájékoztatása szerint az Erzsébet tér napokra kiesik a forgalomból, ami érinti a 9-es, 15-ös, 105-ös, 115-ös buszok és a 916-os és 990-es éjszakai járatok forgalmát is.

http://mno.hu/

Az M2-es metró már háromnegyed héttől nem áll meg a Kossuth téren, a korlátozás „visszavonásig” marad érvényben.A 2-es villamos ma rövidített útvonalon a Közvágóhíd HÉV-állomás és a Széchenyi István tér között közlekedik.  A 70-es és a 78-as trolibusz az Akácfa utca és a Kossuth Lajos tér M között nem jár.A 72-es trolibusz módosított útvonalon, a Zugló vasútállomás (Hermina út) és a Nyugati pályaudvar M között jár.A 73-as trolibusz a Jászai Mari tér felé terelve közlekedik.A 100E autóbusz terelve jár, a Deák Ferenc tér M helyett a Fővám tér metróállomásig közlekedik.A 9-es autóbusz megosztva jár, Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar M, illetve Kőbánya alsó, vasútállomás és a Szentkirályi utca között.

A BKK Facebook-oldalán is beszámol az aktuális forgalmi változásokról.

A Google forgalmi térképen már délelőtt jól láthatóak voltak a részben a hatósági zárlat okozta torlódások: a Nagy körúton és a Margit körúton épp csak araszolnak az autók, bedugult a Margit híd és az Erzsébet híd is. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »