Netanjáhu fiának titokban felvett baráti cseveje apja politikai karrierjének végét jelentheti

Netanjáhu fiának titokban felvett baráti cseveje apja politikai karrierjének végét jelentheti

Jáír Netanjáhu, az izraeli miniszterelnök fia és Kobi Májmon izraeli milliárdos, a Likud bőkezű támogatójának fia nemrégiben részegen – vagy kábítószer hatása alatt – a többi között sok pénzről és luxusprostituáltakról folytatott eszmecserét egy klubban. A gond az, hogy a Netanjáhu-gyerek és a milliárdos fia azt is kivesézték, hogy az őseik mikor és milyen kapcsolatban voltak a nevükön is nevezett hölgyekkel. Az meg még nagyobb baj, hogy a titokban készült felvételt ma este az izraeli Hádásot 2 adóállomás fő műsoridőben le is adja – közölte elsőként Fb-oldalán Náti Tucker újságíró és a Má’áriv című újság.

Mindenesetre az izraeli parlament folyosóján és a politikai élet más berkeiben ma déltől már szinte mindenki csak a várható esti tévéműsorról beszél. A Má’áriv című izraeli lap információja szerint az Izraeli Miniszterelnöki Hivatalból a nap folyamán erőteljes nyomást gyakoroltak a Hádásot 2 szerkesztőségére annak érdekében, hogy a videó ne kerüljön adótoronyra. Újságírói megkeresésre a videót közzétevő műsor vezetője, Gáj Peleg azt nyilatkozta, hogy őt nem érdeklik a Miniszterelnöki Hivatalból származó kérések és fenyegetések, az ominózus felvételt ma mindenképpen közkinccsé teszi.

Az izraeli hírportálok azonban emlékeztetnek arra, hogy 1993-ban, a parlamenti választások előtt – amikor Bibi még jóval fiatalabb volt – arról szóltak a hírek, hogy az egyik tévéállomás részleteket sugároz majd a Likud-vezér titokban videóra rögzített, persze nem a nejével, Szárával folytatott pásztorórájából. Végül aztán nem került elő a videókazetta, pedig annak a parlament üléstermében történő levetítését még Jáél Dáján képviselőnő, az egykori hadügyminiszter, Mose Dáján lánya is erélyesen követelte.

E sorok írásakor jött a hír, miszerint egy tel-avivi sztriptízbárban titokban felvett videónak egyes részleteit a fent említett tévéadó már sugározta is, s abban Netanjáhu fia a többi között ezt mondja a barátjának, a milliárdos Kobi Májmon fiának: „Köszönetet mondhatsz nekem, amiért apám jóvoltából az apád 20 milliárd dollárhoz jutott.”

Ha ez igaz, akkor ez sokkal komolyabb bajt okozhat Bibinek, mint a luxusprostituáltakkal való állítólagos kapcsolata.

H. J. – Kuruc.info

Frissítés: a gázból jön a pénz

A Jediot Áháronot című héber napilap röviddel ezelőtt kitett híre szerint Netanjáhu fia arról a 20 milliárdos bevételről beszél, amelyhez a barátja apja, Kobi Májmon jutott, miután az izraeli kormány 2015-ös döntésének jóvoltából jócskán kivehette részét az földközi-tengeri földgázkutatásból, illetve a kitermelésből.

A Netanjáhu család ügyvédje, Joszi Kohén ma sürgős levelet küldött a Hádásot 2 tévé hírszerkesztőségének, amelyben követelte, hogy ne sugározzák a felvételt.

H. J.

2. frissítés: milliárdos apucik gyermekei beszélgetnek

A titokban felvett videót tehát a miniszterelnöki fenyegetések ellenére ma este leadta a Hádásot 2 tévécsatorna, a Jediot Áháronot című újság pedig közzétette a hanganyag szövegét is. A beszélgetés 2015 nyarán egy tel-avivi sztriptízbárban zajlott le egy péntek estén a miniszterelnök fia, Jáír Netanjáhu, Uri Májmon, Kobi Májmon milliárdos fia és Román Ábrámov, az utóbbi barátja között.

Jáír Netanjáhu Uri Májmonnak: „Az én apukám klassz üzletet hozott össze az apukádnak, testvérem. Az én apukám derekasan megküzdött ezért a Kneszetben (izraeli parlament – H. J.), testvérem.”

Uri Májmon: „Micsoda?!”

Román Ábrámov a Netanjáhu-gyereknek: „Te tartozol nekünk, te tartozol nekünk 25 ezerrel!”

Jáír Netanjáhu: „Az én apukám most (a hangfölvétel idején, 2015-ben – H. J.) intézett el neked 20 milliárd dollárt. Micsoda színjáték ez, nem vagy képes a kedvembe járni 400 sekellel?

Hírdetés

Román Ábrámov: „Sesinszky, ő maga a pokol! (Éjtán Sesinszky, a földgáz- és a kőolaj-koncessziókról döntő parlamenti bizottság elnöke 2015-ben – H. J.)

Jáír Netanjáhu: „Igen, ezzel kibaszott veled, de eztán vissza is adta. Most lebaszott az asztalra 20 milliárd dollárt, te pedig sipákolsz itt nekem 400 sekel miatt. A kurva anyádat!”

Román Ábrámov: „Csak nehogy kiszivárogjon ez a beszélgetés, Isten őrizz! Ha ez kiszivárog, Istenem, az maga lenne a pokol.”

Jáír Netanjáju: „Azt hiszi, hogy a sztriptíztáncosnő őhozzá jött. Húh, mekkora hülye. Megmagyaráznád neki, hogy a sztiptíztáncosnő nem…”

Román Ábrámov: „Testvérem, a csaj csak játszott veled, azt akarta, hogy vidd szobára. Adj neki 800 sekelt, mint egy idióta…”

Jáír Netanjáhu: „Hülyék vagytok. Ha lefényképeznek benneteket a sztriptízklubon kívül, akkor tudjátok, hogy néz ez majd ki?”

Uri Májmon: „Tudod, hogy ma mennyit költöttem? Nem magamra költöttem, hanem rá költöttem 400 sekelt.”

Jáír Netanjáhu: „Nem, rendben van, ő visszaadta neked.”

Román Ábrámov: „Nem, én is sokat kiadtam.”

Uri Májmon: „2400 sekelt egy sztriptízbárban.”

Testőr: „Holnap reggel korán kell kelned, s nem fogsz emlékezni semmire.”

Uri Májmon: „300 sekelt kidobtam. 300 sekelt kidobtam Klárára (ez egyik „táncosnőre” – H. J.), 400 sekelt pedig Jáírnak hoztam…”

Román Ábrámov: „ Ő is hozott neked 400 sekelt!

Jáír Netanjáhu: „Nem, ez nem a kurváért volt!” (…)

A beszélgetés további szakaszában Netanjáhu felajánlotta a barátainak, hogy rendelkezésükre bocsát egy fiatal lányt, akivel korábban kapcsolatban volt.

Jáír Netanjáhu: „Mindkettőtöknek a rendelkezésére bocsátom …-t, s ezzel le is rendezem az adósságomat.

H. J. – Kuruc.info

3. frissítés: Bibifi korábbi szeretője is megszólalt

Bibifi korábbi szeretője is megszólalt. Amint a tegnap nyilvánosságra hozott hangfölvételből megtudtuk, Binjámin Netanjáhu miniszterelnök Jáír nevű fia (25) egy tel-avivi sztriptízbárban úgy kívánta rendezni a haverjaival azoknak pénzügyi követeléseit, hogy fölajánlotta nekik a korábbi szeretőjét.

„Engem nem lehet csak úgy adni-venni. Meg különben is nem sértett meg, mert a nevemet nem említette” (említette, csak az írott szövegben is ki van pontozva – H. J.), nyilatkozta még tegnap este a Jediot Áháronot című lapnak Jáír Netanjáhu volt szeretője, majd hozzátette: meg van győződve róla, hogy a miniszterelnök fia mindezt nem gondolta komolyan.

H.

4. frissítés: Netanjáhu: „A fiam alkohol hatása alatt beszélt”

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök ma délben a jeruzsálemi Dávid Király Szállodában a NATO-országok Izraelben akkreditált nagyköveteinek adott ebéd után a fia, Jáír Netanjáhu tegnap este megismert megjegyzéseire is reagált. Alkohol hatása alatt tett ostoba kijelentéseknek nevezte fia nőkkel és Kobi Májmon milliárdossal kapcsolatos szavait – írja a Jediot Áháronot című lap.

Fia nőkkel kapcsolatos megalázó kijelentését kommentálva a kormányfő ezt mondta: „A fiam már tegnap este a saját szavait jogosan nevezte ostobaságnak. Mindezt alkohol hatása alatt tette, amiért bocsánatot is kért. Azt is mondta a fiam tegnap este, hogy nem ilyen értékekre nevelték a szülői házban. A nejem és én a gyermekeinket arra tanítottuk, hogy kivétel nélkül tiszteljenek minden embert, így a nőket is. Ezért én határozottan ellenzem a nők kirekesztését, s küzdök a nők minél nagyobb szerepvállalásáért, például a tudományos életben és a légierő területén. Mert ezek azok az értékek, amelyekben hiszünk, s amelyekre neveltük a gyermekeinket, illetve nevelni kell minden zsidó gyermeket” – adta meg a hangzatos magyarázatot Bibi az újságírói kérdésre.

Fiának a földgázügyletek jóvoltából milliárdossá lett Kobi Májmonnal kapcsolatos kijelentésére a kormányfő ezt mondta: „Semmiféle kapcsolatom nincs Kobi Májmonnal. Körülbelül tíz évvel ezelőtt találkoztam vele, s azt sem tudtam, hogy a fia ismeri az én fiamat. De a földgázzal kapcsolatban azért szeretném megjegyezni, hogy ebben az ügyben Izrael javát szolgálva tevékenykedtem. Nem cselekedtem Kobi Májmon érdekei ellen (Bibi fia is pont ennek az ellenkezőjét állította… – H. J.)” – magyarázkodott Netanjáhu a Dávid Király Szállodában.

H.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »