NER-viszály Szécsényben: a kormánypártok megvonták a bizalmat 9 éve regnáló polgármesterüktől

A Nógrád megyei város eddigi polgármesterétől, Stayer Lászlótól megvonták a bizalmat, ezért új polgármesterjelöltet indítanak a kormánypártok Szécsényben.

Az új jelölt, Varga Béla hétfőn elmondta, készen áll a feladatra, dinamikusabb, fiatalosabb, eredményesebb városvezetést tervez bátor programmal. Legfontosabb céljának a munkahelyteremtést, a város gazdasági fejlesztését, valamint a bölcsődék, óvodák, iskolák, egészségügyi, szociális intézmények fejlesztését nevezte meg.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta, azon fog dolgozni, hogy a fiatalok, a gyermekes családok, az idősek és a vállalkozók is jól érezzék magukat a városban, és biztos benne, hogy a kormánypártok támogatásával mindezt meg is tudja valósítani.

Az ötezer választópolgárral rendelkező Szécsényben 2010 óta a kormánypártok adják a polgármestert és a képviselő-testület többséget is.

A 49 éves Varga Béla jelenleg a helyi Fidesz elnöke, a Nógrád Megyei Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, megyei közgyűlési és korábbi önkormányzati képviselő, a megyei kereskedelmi és iparkamara alelnöke.

Hírdetés

Egy kis NER-viszály

Szécsény önkormányzata még pénteken közleményben közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből.

Mint írták, a kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja, hiszen a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárását kezdeményezte a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad. A kilépők között volt a város polgármestere, Stayer László is, aki 9 éve vezeti Szécsényt.

Az ügy előzménye, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután saját elnöküket, Varga Bélát jelölték.

(MTI – 24.hu nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »