Népünnepély Nagydobronyban és Kijevben megértették, hogy a Krím kérdése le van zárva: augusztus 31-i hírösszefoglaló

Népünnepély Nagydobronyban és Kijevben megértették, hogy a Krím kérdése le van zárva: augusztus 31-i hírösszefoglaló

Egy kistérség példás együttműködése – Népünnepély Nagydobronyban; Lavrov: Kijevben megértették, hogy a Krím kérdése le van zárva; Kiderült, mi lesz a magyar milliárdos örökségének a sorsa; Ukrán embercsempészt fogtak, 23 migráns volt a teherautóban; Fegyverkereskedőt fogtak Kárpátalján (Fotók). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. augusztus 31-én.

Az elmúlt időszak koronavírusjárvány megfékezésére hozott intézkedéseinek következtében közel másfél éve kényszerű be- és elzártságra voltunk ítélve. Nem véletlen hát, hogy az enyhítések után megnőtt a közösségi rendezvények iránti kereslet. A Nagydobronyban vasárnap megtartott falunapnak talán korábban soha ennyi látogatója nem volt, mint most. A sportpályán egymást érték a sörsátrak, a lacikonyhák, a kirakodók, de körhintákból, légvárból, csúszdákból stb. is bőven akadt itt.

A Krím kérdése megoldott, mi ezzel kapcsolatban már réges-rég elmagyaráztunk mindenkinek mindent, és mindenki megértette, beleértve az ukrán vezetést – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.  A jelentés szerint az orosz diplomácia vezetője Dmitro Kuleba külügyminiszternek arra kijelentésére reagált, hogy Krím kérdése előremozdult a Krími Platform csúcsértekezlet eredményeként.

Hírdetés

A múlt héten meghalt a milliárdos gyémántkereskedő, dunakiliti kastélytulajdonos, dr. Csebi Pogány Alajos. Most kiderült, hogy mi lesz az örökségének a sorsa.A Bors elérte a gyémántkereskedő özvegyét, akinek határozott tervei vannak a dunakiliti kastéllyal. A lap munkatársa a kastélynál járt, amikor egy szlovák rendszámú luxusautó állt a kapuban: kiderült, hogy a csodaszép kastély üzemeltetője ül a kocsiban. Ő hívta fel dr. Csebi Pogány Alajos özvegyét, aki azt mondta a telefonban, hogy hamarosan megnyitja a kastélyt a nagyközönség előtt, hogy mindenki bepillanthasson az egyik utolsó magyar uraság életébe.

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az ukrán sofőr ellen, aki 23 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében. A magukat szír állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, a rendőrök a sofőrrel együtt elfogták és előállítják őket.

Kárpátalján a rendőrség munkatársai fegyverkereskedőket tartóztattak le. A szervezőt elfogták és ideiglenes őrizetbe helyezték. Akár hét év börtönre is számíthat. Őt Munkácson, közvetlenül a fegyverarzenál eladása során tartóztatták le. A gyanúsított több pisztolyt, kést és gránátot akart eladni. A nyomozóknak sikerült megakadályozniuk a nagy mennyiségű fegyver értékesítését.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »