Néptánc és népzene töltötte be a csíkszeredai Szabadság teret

Néptánc és népzene töltötte be a csíkszeredai Szabadság teret

Csütörtökön délelőtt gyermekek és ifjak vették birtokba a csíkszeredai megyeháza oszlopcsarnokát és a Szabadság teret, hogy együtt ropják a táncot a 29. Csűrdöngölő gyermek- és ifjúsági néptánctalálkozón.

A XII. Hargitai Megyenapok keretében szervezett néptánctalálkozón több mint harminc néptánccsoport lépett fel. Az összesen több mint ezer néptáncot, magyar néphagyományokat kedvelő és éltető gyermeket megmozgató rendezvény a legnagyobb ilyen jellegű esemény Erdély-szerte.

A főszervező András Alapítvány, a társszervező Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Kulturális Központ, valamint a házigazda Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes a rendezvény támogatóinak segítségével alkalmat nyújtott a legfiatalabb nemzedékeknek, hogy ízelítőt adjanak a sokszínű magyar néptáncból és népi játékokból.

Ezeken a találkozókon a heti rendszerességgel oktatott gyerekek a néptáncképzés eredményét mutatják be. Az alkalom kitűnő lehetőséget kínált a gyerekek és fiatalok számára az ismerkedésre, a vetélkedésre, a közös mulatságra.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »