Népszerűvé vált az internetes jegyvásárlás

Népszerűvé vált az internetes jegyvásárlás

Az új kedvezményeknek köszönhetően nő az internetes jegyvásárlás népszerűsége: december 8-tól január 7-ig 42 százalékkal többen váltottak online vasúti jegyet, mint az egy évvel ezelőtti azonos időszakban. Emellett a jegykiadó automaták forgalma is 12 százalékkal növekedett – közölte a MÁV-START Zrt. közleményében.

Az új kedvezmények hatása már érzékelhető, növekedett az önkiszolgáló csatornák népszerűsége. Míg 2017. november végéig az értékesített jegyek 8 százalékát vásárolták meg interneten keresztül és 13 százalékát automatákból, a bevezetés óta eltelt egy hónapban ezek az arányok 12, illetve 14 százalékra nőttek – írja a MÁV-START Zrt. közleményében.

Hírdetés

Eszerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jóváhagyásával a vállalat a téli menetrendváltástól 5, 10 és 20 százalékos kedvezményt ad az önkiszolgáló csatornákon keresztül megvásárolt vasúti menetjegyekre.

– írják, hozzátéve: az új csomagkedvezmények nem csak az alaptarifáknál, hanem az egyéb jogosultsággal elérhető (például a tanulói, nyugdíjas, családos, közalkalmazotti) kedvezmények, valamint a felárak esetén is érvényesíthetők.

A szaktárca és vasúttársaság célja a jelentős árkedvezménnyel, hogy még vonzóbbá tegye a kényelmes és modern jegyvásárlási megoldásokat, csökkentve ezzel a pénztárak leterheltségét, és újabb utasokat győzzön meg arról, hogy érdemes a vasutat választani. Az ötödével olcsóbb csúcsidőn kívüli vonatokra átülőknek köszönhetően pedig a vasúti járatok kihasználtsága is javul – zárja közleményét a MÁV.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »