Népszerű volt Hargita megye standja Brüsszelben

Népszerű volt Hargita megye standja Brüsszelben

Hargita megye immár negyedik alkalommal vett részt az európai intézmények nyílt napján május 28-án, szombaton. A Régiók Bizottsága minden év májusában megszervezi Brüsszelben az Európai Nyílt Napot (Open Day of the European Institutions in Brussels), amelyhez társul valamennyi európai uniós intézmény, hogy bemutatkozzon a brüsszeli és európai közönség előtt. A rendezvény betekintést nyújt az érdeklődőknek az EU intézményrendszerébe, valamint a tagállamok, régiók, városok helyi turisztikai, kulturális és gasztronómiai értékeibe. Ebben az évben összesen 35 európai régió és város mutatkozott be az érdeklődőknek, Romániából Arad megye és az Északkeleti Regionális Fejlesztési Ügynökség volt jelen, továbbá Hargita megye, amelyet Hargita Megye Tanácsa képviselt.

A Hargita megyei küldöttségnek lehetősége volt népszerűsíteni régiónk természeti, kulturális, gasztronómiai értékeit. A standon székely népviseletbe öltözött kollégák különféle népszerűsítő anyagok segítségével ismertették Hargita megye turisztikai látványosságait, például a Hargita megyei védett területeket, a kerékpáros és sziklamászó turisztikai lehetőségeket, a csíksomlyói pünkösdi búcsút, az Ezer Székely Leány Napját, a Hargita Sírégiót, kikapcsolódási lehetőségeket.

A standon az érdeklődőknek lehetőségük volt helyi termékek kóstolására, a szörpök, lekvárok, különböző mézek, mézespogácsa, sajtok és kolbászkülönlegességek által megismerhették Hargita megye jellegzetes ízeit is. A látogatók örömmel ízlelték meg a kiállított székely termékeket, és nagyon dicsérték nemcsak a Székely termék mozgalmat, de a termékek ízvilágát is. A székely hangulat megteremtéséhez a standon népzene szólt, valamint turisztikai kisfilmet vetítettek.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »