Népmesei örökségünket népszerűsítik

Népmesei örökségünket népszerűsítik

A népmesék által őrzött bölcsességekre, a népmesei örökségre kívánják felhívni a figyelmet azzal a rendezvénysorozattal, melyet szeptember 30-án, pénteken a magyar népmese napja kapcsán szervez a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház és a Guzsalyas Alapítvány. A programokkal Háromszék jeles személyisége, Benedek Elek emléke előtt tisztelegnek az író születésének 163. évfordulóján.

A Cimborák Bábszínház színészei a nap folyamán a megyeszékhely különböző helyszínein tartanak spontán meseolvasást, az ott dolgozó, tanuló, edző vagy éppen ott tartózkodó hallgatóságot egy-egy Benedek Elek által gyűjtött népmesével lepik meg.

Hírdetés

Az Erzsébet park felső sétányán ugyancsak pénteken nyílik a 2021-es Csillagszemű rajzpályázat díjazottainak szabadtéri kiállítása, melyet október 27-ig lehet megtekinteni. A szervezők célja, hogy a tárlat révén a rajzokban megjelenített népmeséket népszerűsítsék, ösztönözzék az önkifejezést, felkarolják a gyermekművészetet.

A régi fonók, kalákák, a közös mesélés hangulatát hivatott idézni a 18 órakor kezdődő mesefonás, melyre a Cimborák Bábszínház stúdiótermében kerül sor. „A Guzsalyas Alapítvány kezdeményezésére, az Erdélyi Hagyományok Háza támogatásával havi egy délutánt átölelő programon hangzanak el a mesék, amelyek nemcsak szórakoztatnak, hanem nevelnek, és ma már feledésbe merülő ismereteket, általános műveltségi tartalmakat adnak át a hallgatóságnak” – tájékoztattak közleményükben a szervezők. (dvk)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »