Népfelkeléshez vezethet Trump bejelentése

Népfelkeléshez vezethet Trump bejelentése

Jeruzsálem elismerése Izrael fővárosaként veszélyes lépés – figyelmeztetett szerdán a Hamász palesztin iszlamista szervezet egyik vezetője.

Donald Trump amerikai elnök várhatóan a nap folyamán bejelenti, hogy Washington ezentúl Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, és a nagykövetségét is átköltözteti oda Tel-Avivból.

A tervezett bejelentéssel kapcsolatban Szaláh al-Bardavíl Hamász-vezető azt mondta, hogy a washingtoni döntés „elsöprő népfelkeléshez” fog vezetni, és olyan ellenálláshoz, amely „felperzseli a Földet, és letöri mindenkinek a kezét, aki csak hozzá próbál érni Jeruzsálemhez és a szent helyekhez”.

A Hamász egyik szóvivője a palesztinok, az arabok és a muszlimok Jeruzsálemben élvezett jogai ellen irányuló szégyentelen támadásnak nevezte az amerikai elnök tervét, amellyel szemben a palesztinok mozgósítására szólított fel. Az Iszlám Dzsihád nevű radikális palesztin szervezet vezetője, Háled al-Bats pedig azt hangsúlyozta, hogy a lépés azt mutatja, hogy az Egyesült Államok elfogult Izraellel szemben, és a döntése megerősíti a békefolyamat végét.

MTI

The post Népfelkeléshez vezethet Trump bejelentése appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »