"NEOKOHN” fellépés Trump ellen

Eddig már legalább hetven, külpolitikával foglalkozó veterán republikánus politikus írta alá azt a nyílt levelet, amely óva inti a Republikánus Pártot Donald Trump elnökjelöltségétől, mert ez szerintük aláásná az Egyesült Államok nemzetbiztonságát is. A levél egy külpolitikával és katonapolitikával foglalkozó internetes blogokat közreadó honlapon jelent meg.

Magyar Menedék - Sitchin

A levelet aláíró politikusok ma már nem aktívak, de változatlanul befolyásos személyiségek az amerikai közéletben. Köztük van Michael Chertoff, a Bush-kormány belbiztonsági minisztere, Robert Zoellick, a Világbank volt elnöke és volt külügyminiszter-helyettes, Dov Zakheim, a Pentagon egyik magas rangú tisztségviselője szintén George W. Bush elnöksége idején.

“Trump úr kijelentéseiből vontuk le a következtetést, hogy a hivatalával járó hatalmat úgy használná fel, hogy az Egyesült Államok kevésbé biztonságossá válna, és szerepe a világban csökkenne” – olvasható a levélben. Az aláírók leszögezik: “ráadásul átfogó felfogása arról, hogyan kell bánni az elnöki hatalommal az őt bírálókkal szemben, megkülönböztető fenyegetést jelent a polgári szabadságjogokra az Egyesült Államokban”.

A levél aláíróit centrista és neokonzervatív személyiségekként tartják számon az amerikai politikai életben, olyan szakemberekként, akik mindig az Egyesült Államok erőteljes világpolitikai szerepvállalását szorgalmazták.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »