Nemzetközi összefogást sürget Putyin

Nemzetközi összefogást sürget Putyin

A terrorizmus elleni nemzetközi összefogásra hívott fel Vlagyimir Putyin a győzelem napi parádén tartott beszédében. Az orosz elnök szerint olyan modern biztonsági rendszerre lenne szükség, amely nem szemben álló tömbökön alapul. A mostani parádé az elmúlt tíz év egyik legolcsóbb ünnepsége volt. A díszszemlére a kazah elnök kivételével ezúttal nem hívtak meg külföldi csúcsvezetőket.

Ünnepi beszédében Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy kész egyesíteni erőit más államokkal a terrorizmus elleni küzdelemben. Az orosz elnök ugyanakkor arról beszélt, hogy Moszkva ereje az egységben és a becsületben rejlik. „Ez egyszerre egy állami és egy nagyon személyes, családi ünnep, amely szimbólumává vált az Oroszország és népe közötti szent kapcsolatnak. Az egység, a szülőföld iránti odaadás az alapja az erőnknek, az önbizalmunknak és a becsületünknek” – fogalmazott Putyin.

A szovjet utódállamokban május 9-én, Európa többi részén május 8-án ünneplik a második világháború végét. A világégésben az akkori Szovjetunió 27-28 millió embert veszített.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »