Nemzetközi levelezőverseny magyar gyerekeknek

Nemzetközi levelezőverseny magyar gyerekeknek

„Magyargyerek” címmel hirdet versenyt a gödöllői Hebe Kft. olyan külföldön élő magyar, illetve magyar kötődésű 5 és 13 éves diákok számára, akik szeretnék ápolni magyar gyökereiket, és elmélyíteni Magyarországgal kapcsolatos tudásukat.

A nemzetközi levelezőversenyre 2024. október 19-ig a világ bármely országából lehet jelentkezni ide kattintva. A különböző korosztályokba egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni. Az ajánlott életkor: 5–13 év , ám az idősebbek jelentkezését is elfogadják. A jelentkezési feltételek között szerepel a magyarországi kötődés, illetve magyarországi cím, ahova a verseny végén a nyereményeket kiküldhetik. A levelezőverseny nevezési díja egyéni versenyzés esetén 35 euró /fő/ tanév, míg a csoportos versenyzés 20 euró/fő/tanév.

A verseny 2024 októberében indul: négy fordulóból áll és 2025 júniusában ér véget. A versenyzők minden fordulóban e-mailben kapnak egy feladatsort Magyarországgal kapcsolatban, amelyet 5–6 hét alatt kell megoldaniuk. A megoldott feladatokat kijavítják, a projektmunkákat értékelik és egy értékelőlapon küldik el az eredményt. Egy forduló 5–6 feladatból áll, célja a diákok ismereteinek elmélyítése Magyarországról, a magyar történelemről és a magyar kultúráról.

Hírdetés

A feladatlapok földrajzi, történelmi, irodalmi, néprajzi, művészeti, és az általános életvitellel kapcsolatos kérdéseket tartalmaznak. Minden feladatlapban lesz egy projektmunka, amelynek megoldásához a versenyzőnek böngésznie kell az interneten, kutatómunkát kell végeznie.

Az 5–6 évesek a Babóca csoport feladatait oldhatják akár szülői segítséggel is. A rajzolás, vágás, ragsztás során klasszikus és kortárs magyar gyermekversekkel, mesékkel ismerkednek meg.
A Bóbita csoportba a 7–8 éves gyerekek jelentkezését várják, akik szívesen színeznek, rajzolnak, és már 1–2 szót is le tudnak írni.
A 9-10 éves tanulók a Kincsem csoportba jelentkezhetnek – a nekik szóló feladatok vidámak, játékosak és nem igényelnek sok írást. A feladatok megoldása közben a versenyzők megismerkednek a magyar zenékkel és rajzfilmekkel, a magyar népszokásokkal.
Az Égigérő fa csoportba a 11–13 éves korú gyerekek jelentkezését várják (idősebbek jelentkezését is elfogadják ebben a csoportban). Ebben a korosztályban a feladatok könnyed, játékos formában kérdeznek rá a Magyarországgal kapcsolatos ismeretekre. A gyerekeket virtuális múzeum- és színházlátogatásra invitálják.

A verseny végeredményét 2025 júniusában hirdetik ki. Minden korosztály első három helyezettjét díjazzák – külön az egyéni és külön a csoportos versenyzőket.

(SZE/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »