Nemzetközi fúvóstalálkozó Rétyen

Nemzetközi fúvóstalálkozó Rétyen

Rangos esemény, nemzetközi fúvóstalálkozó helyszíne lesz a hétvégén Réty, ahol a 32. alkalommal sorra kerülő rendezvényen ezúttal nyolc anyaországi és székelyföldi fúvószenekar mutatkozik be.

A kétnapos rendezvény egyik helyszíne Sepsiszentgyörgy lesz, szombaton délután térzenével örvendeztetik meg a városközpontban az érdeklődőket az anyaországi vendégzenekarok. Maksai József karnagy lapunknak elmondta, az idei találkozó résztvevői Tótkomlós, Heves és Bicske települések zenekarai mellett a kézdivásárhelyi, barátosi, uzoni, korondi, valamint a rétyi fúvósok, becslése szerint a seregszemlén mintegy 450-en szólaltatják meg hangszerei­ket. A rétyi Kováts András Fúvósegyesület fennállásának 45. évfordulója tiszteletére pénteken este ünnepi, zárt körű hangversenyt tartanak a helyi kultúrotthonban, melyre a testvértelepülések, Bicske és Inárcs küldöttségét is meghívták.

Hírdetés

A 32. találkozó nyitányaként szombaton délután négy órától Bicske és Heves fúvószenekarai, valamint a tótkomlósi ifjúsági koncertfúvószenekar Sepsiszentgyörgy központjában lép fel. A rétyi templomkertben vasárnap délelőtt megemlékező istentiszteletet tartanak, majd megkoszorúzzák az elhunyt zenészek kopjafáját. A hagyományokhoz híven a zenekarok 12 órakor vonulnak fel a falu központjában, majd a rendezvény helyszínén, a sport- és kulturális központban tartják a hivatalos megnyitót, a részt vevő zenekarok hangversenyeit ugyanitt lehet meghallgatni 13 és 18 óra között. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »