"Nemzeti ügy": Inkább lassabban módosítanak Alaptörvényt, csak ne a Jobbik javaslata legyen

"Nemzeti ügy": Inkább lassabban módosítanak Alaptörvényt, csak ne a Jobbik javaslata legyen

Nagyon ritkán tart sajtótájékoztatót Orbán Viktor, így természetesen óriási médiaérdeklődés övezi a miniszterelnök megszólalását.

Remélhetőleg nem csak a kormánysajtó kérdezhet, így a kormányfőnek keményebb kérdésekre is válaszolnia kellene, így többek között arra, valóban eldugdosták-e előle Rogánék a népszavazásról szóló mérési eredményeket, vagy épp Rogán Antalról, és az urizáló fideszesekről.

16:12

Novemberben módosíthatják az alaptörvényt

Kósa Lajos bejelentette, hogy alaptörvény-módosítást támogatja a Fidesz-frakció. Ezt tartják megfelelőnek közjogi eljárásnak. Október 10-én nyújtja be a tervezetet a kormány, október 17-én pedig lefolytatják az alaptörvény vitáját, majd november 8-án fogadhatja el a parlament.

16:08

Orbánt nem érdekli a Jobbik javaslata

Megkérdeztük a kormányfőt, nem lenne egyszerűbb és gyorsabb a Jobbik már májusban benyújtott alaptörvény-módosítási indítványát napirendre venni és elfogadni az Országgyűlésben? A miniszterelnök profin megkerülve az érdemi választ, csak annyit mondott: a 3,2 millió „nem” szavazó akaratát akarják törvénybe foglalni, „más megoldásban nem gondolkodunk”. Azt már talán soha nem tudjuk meg, hogy a Jobbik kötelező betelepítést tiltó javaslata miben nem egyezik meg ezzel az akarattal…

16:01

Tilos lesz a tömeges betelepítés a tervezet szerint

Úgy látták, hogy az ügy súlya miatt a leghelyesebb, ha az alaptörvényben rögzítik: semmilyen csoportos betelepítést nem fogadnak el, ez a módosítás szerint tilos lesz – mondta Orbán Viktor.

Összesen négy ponton változtatnák az alaptörvényt és bízik a parlamenti pártok támogatásában. A módosításhoz az országgyűlés kétharmados többsége szükséges.

15:44

Novemberben módosíthatják az alaptörvényt

 

Kósa Lajos bejelentette: azalaptörvény-módosítást támogatja a Fidesz-frakció, ezt tartják megfelelő közjogi eljárásnak. Október 10-én nyújtja be a tervezetet a kormány, október 17-én pedig lefolytatják az alaptörvény vitáját, majd november 8-án fogadhatja el a módosítást a parlament.

15:40

Zöld út a szabadkereskedelmi egyezménynek

A frakció megállapította, hogy az Orbán-kormány csak olyan szabadkereskedelmi szerződést írjon alá, hogy amely ideiglenes hatályba lépésével csak olyan területeket érint, amelyben a magyar kormány nem dönthet egyedül, hanem uniós közös jog hatálya alá tartozik.

Kósa Lajos szerint az EU-Kanada egyezmény, a CETA jelenlegi szövege megfelel ennek a kitételnek.

A Fidesz-frakció felhatalmazta a miniszterelnököt, hogy kezdje el a ratifikációs folyamatot.

15:25

Kósa Lajos lesz az előzenekar?

 

A hangpróbák alapján úgy tűnik, hogy Kósa Lajos mikrofonja halkabb lesz a miniszterelnökénél. Fesztiválokról tudjuk, hogy az előzenekar mindig halkabb.

15:18

Egy kis adminisztrációs kukacoskodás

és már bent is vagyunk. Bár a rendezvény nem volt regisztráció köteles, ezt az Alfahir.hu kapcsán máshogy gondolták, és megpróbáltak falakat állítani közénk és a miniszterelnök úr közé. De sikerült? – tenné fel a mindenkori kormányszóvívő, a válaszunk viszont nem, bent vagyunk.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »