Nemzeti színű programajánló a Komáromi járásból

Habár a héten főleg a március 15-i megemlékezések dominálnak, találunk néhány nem a nemzeti ünnephez kötődő rendezvényt is a Komáromi járásban. Íme:

Március 14.

“Mert a Haza Te magad vagy” c. műsorral emlékeznek meg a komáromi óvodások és iskolások az 1848/49-es szabadságharcra és forradalomra Komáromban.

Megemlékezés – Búcs

Március 15.

A Csemadok Komáromi Alapszervezetének megemlékezése:

Megemlékezés – Gúta

Megemlékezés – Dunaradvány

A Dunaradványi CSEMADOK helyi alapszervezete tisztelettel meghívja a falu lakosságát az 1848-49-es szabadságharc emlékére rendezett ünnepi műsorra

2018. március 15-én, 17.30 órai kezdettel
a helyi kultúrházba.

Megemlékezés – Dunamocs

Megemlékezés – Szilas

Mindenkit szeretettel várnak a koszorúzásra 1848 március 15-e előtt tisztelegve, utána pedig a rózsafák ültetésére a 2017-ben született ifjú lakosaikat köszöntve.

Megemlékezés – Hetény

Megemlékezés: Madaron március 15-én 14 órától emlékeznek meg a kultúrházban, majd ezt követően koszorúznak.

Megemlékezés – Karva

Március 16.

2018 elején a Blahalouisiana az új lemezt mutatja be országszerte az „Alagutak, fények” turné keretein belül. Ezúttal a RÉV – A Magyar Kultúra Háza ad otthont a koncertnek. A Blahalouisiana előtt a komáromi Divided by Zero melegíti elő a színpadot és a táncparkettet! Bővebb infó itt.

Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban… Ezúttal a komáromi VMK-ban tekinthető meg a sikeres darab. Bővebb információk itt.

Március 16-án,  pénteken, 9:30-tól a Mesét másként módszer bemutató foglalkozása lesz a Selye János Egyetem Egyetemi Könyvtárában, az Óvó- és Tanítóképző Tanszékkel közös szervezésben. A SJE könyvtára már harmadik éve vesz részt a nemzetközi Andersen éjszakája projektben. Sok helyen ottalvós gyerekprogramokat szerveznek, Komáromban ez egy délelőtti foglalkozásban valósul meg. A tanszék oktatója Borbély Diana, illetve a hallgatók tartanak drámapedagógiai foglalkozást és bábjátékot a kicsiknek. Minden évben más óvodát hívnak meg, az Óvó- és Tanítóképző Tanszék koordinálása mellett.  A SJE könyvtára a helyszínt, illetve kisebb ajándéktárgyakat, emléklapokat biztosítja.

Március 17.

Ebben az évben speciális, egész napos programmal várnak mindenkit a szervezők. Egy szenzációs nap, melyen az egész család megmozdul: A sportot kedvelő hölgyek Rubint Rékával edzhetnek, a gyerekeket pedig széleskörű és szórakoztató programokkal várják! Este több klassz koncerten és egy sok fellépős fergeteges buliban kapcsolódhatnak ki a szórakozni vágyó felnőttek. Bővebb infó itt.

A Bogyai Napsugár Óvoda Szülői Szövetsége ezennel szeretettel meghívja Önöket a 2018. március 17-én, szombaton este 8 órától megrendezésre kerülő vacsorával egybekötött T a v a s z k ö s z ö n t ő b á l r a a bogyai kultúrház nagytermébe. Talpalávalóról a Dancing zenekar gondoskodik. Bővebb infó itt.

PERBETE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

és a

SZLOVÁKIAI MAGYAR TÁRSADALMI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI SZÖVETSÉG PERBETEI ALAPSZERVEZET
CSEMADOK

MEGHÍVÓ

Tisztelt Hölgyem, Uram!

Tisztelettel meghívjuk Önt a perbetei kapu  átadása, valamint az 1848/49-es forradalom- és szabadságharc 170. évfordulója tiszteletére megrendezendő, műsorral egybekötött megemlékezésre, melyet

2018. március 17-én, szombaton, 1400 órai kezdettel

tartunk a perbetei kultúrház udvarán, majd azt követően a kultúrház nagytermében.

Program:

A perbetei kapu átadása

A kopjafa megkoszorúzása

Ünnepi beszéd

Emlékműsor

Közreműködnek:

Üdvözlettel: Kósa József, polgármester és Török Sarolta, a Csemadok ASZ elnöke

Megemlékezés – Csicsó

Csicsón a Magyarnak Maradni emlékparkban 14 órakor kezdődik a megemlékezés, majd 14:30-kor a kultúrházban folytatódik.

Március 18.

Ógyallán is megemlékeznek:

Megemlékezés – Bajcs – Kedves bajcsiak! Szeretettel meghívunk mindenkit 2018. máricus 18-án az 1848/49-es szabadságharc alkalmából tartott megemlékezésre, mely 16:30-kor veszi kezdetét a templom melletti kopjafánál. A műsor után 17:00-tól a Kuttyomfitty Társulat előadása következik, melynek díja 2 euró (gyermekeknek ingyenes).

Megemlékezés: Izsán is megemlékeznek a Közösségi Faluház előtti kopjafánál. Az ünnepség 15 órakor veszi kezdetét.

Megemlékezés – Martos

Összeállította Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »