Nemzeti dalszínházban gondolkodik az Operettszínház új igazgatója

Az Operettszínház élére Kiss B. Attilát, a Pesti Magyar Színház vezetésére pedig Zalán Jánost nevezte ki Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere ezt a Magyar Hírlapnak adott interjúban mondta el.

Kiss B. Attila megbízatása jövő februártól szól. Az operaénekes az InfoRádiónak azt mondta: nem idegen tőle az operett, énekelt ebben a műfajban, otthon van benne.

Azon dolgozik majd, hogy olyan magas minőségű megszólaltatása legyen az operettnek, amit megérdemel.

ezt mi tudjuk legjobban megszólaltatni, itt élte virágkorát a Kárpát-medencében. A mi vérmérsékletünk és kulturális örökségünk által tud magas színvonalon megszólalni” – mondta a kinevezett igazgató.

Kiss B. Attila hangsúlyozta, hogy eleget tesz a pályázati kiírásnak, a műfaji arányokat tiszteletben tartja majd, de azzal lesz elfoglalva, hogy melyik műfajt milyen színvonalon vegye célba. Mint mondta, komolyan akarja venni a szórakoztatást és a könnyű műfajt. Képzett hangokkal, jól karban tartott előadókkal, szakmai műhelyekkel, mindent a lehető legmagasabb színvonalon művelne – tette hozzá.

Az első évet átmenetinek tekinti, és

Hírdetés

Arra a felvetésre, hogy a társulat kevesebb mint 10 százaléka támogatta, azt mondta: a másik két pályázóval ellentétben őt nem ismerik, és az emberek gyakran félnek az ismeretlentől. Biztatónak tartja, hogy voltak, akik ismeretlenül is támogatták. „Rajtam múlik, hogy mit tudok megtenni azért, hogy 100 százalékos bizalom legyen” – tette hozzá.

Lőrinczy György a Facebookon búcsúzott a társulattól.

„Tizennégy évet dolgoztam menedzserként a Budapesti Operettszínházzal, három évig vezettem művészeti vezetővel az intézményt, és az elmúlt, embert próbáló egy évben a régi és az új csapattal elért szakmai eredményekre vagyok a legbüszkébb, és talán ez idő alatt tanultam a legtöbbet a szakmáról és az emberi kapcsolatokról” – írta a távozó igazgató.

Mint jelezte, most lezárul életének több szakasza is.

„A pályázatoknak és versenyeknek az a természete, hogy nem mindig olyan eredmény születik, mint amilyet szeretnénk. Többen is pályáztunk, és csak egyikünk nyerhetett.

Atillának azt kívánom, hogy ugyanannyi öröme legyen ebben a csodálatos társulatban, mint amennyi nekem volt az együtt töltött idő alatt. Én csak köszönettel tartozom az elmúlt évekért, a hatalmas közös sikerekért, a csodálatos szakmai és emberi kapcsolatokért” – írta Lőrinczy György.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »