Nemzetek Ligája – A spanyolok kikaptak otthon, a portugálok idegenben nyertek

Nemzetek Ligája – A spanyolok kikaptak otthon, a portugálok idegenben nyertek

A spanyol válogatott otthon 2–1-re kikapott Svájctól, míg a portugál együttes 4–0-ra győzött Csehországban a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 2. csoportjában, szombaton.

Zaragozában a spanyolok mezőnyfölénye az első félidőben meddőnek bizonyult, mert közvetlen veszélyt nem jelentettek a svájci kapura. A vendégcsapat viszont szögletekből és olykor kontrákból zavart tudott kelteni, Manuel Akanji pedig a 21. percben egy sarokrúgás után fejessel vezetést is szerzett. A védő 42. alkalommal szerepelt a válogatottban és először volt eredményes. A szünet után fokozta a tempót a spanyol együttes, amely Jordi Alba 55. percben szerzett góljával egyenlített, de a vendégek hamar visszavették a vezetést: Breel Embolo az 59. percben szintén szöglet után volt eredményes. A folytatásban a spanyolok hiába támadtak, és alakítottak ki helyzeteket, újabb gólt már nem lőttek. A mezőny legjobbja a svájci kapus, Yann Sommer volt.

Prágában az első félidőben nagy küzdelem mellett – Cristiano Ronaldo a vérét is „adta” a sikerért, amikor egy felugrásnál ütközött a csehek kapusával, Tomas Vaclikkal, és ápolásra szorult – a portugálok a szünetig kétgólos előnyre tettek szert: Diogo Dalot a 33., Bruno Fernandes az első félidő ráadásában volt eredményes. Slusszpoénként még a szünet előtt Patrik Schick büntetőt vétett. A második félidő már egyoldalú játékot hozott: Dalot az 52. percben átlövéssel növelte az előnyt, majd a 82. percben Diogo Jota állította be a 4–0-s végeredményt.

Hírdetés

A csoportelsőség a keddi játéknapon dől majd el, amikor a spanyolok Portugáliába látogatnak, a házigazdáknak egy döntetlen is elég a döntős részvételhez.

A B divízió 2. csoportjában Izrael otthon 2–1-re legyőzte Albániát, és ezzel feljutott az élvonalba, míg a C divízió 2. csoportjában az eddig négy győzelemmel álló Görögország 1–0-ra kikapott Ciprus vendégeként. A hazaiak első sikerüket könyvelték el a négyesben.

A Nemzetek Ligájában a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek. Az élvonal csoportelsői pedig jövő júniusban négyes torna keretében küzdenek meg egymással a trófeáért.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »