Nemsokára lebontják az Illovszky Stadiont

Október 29-én játssza utolsó hazai mérkőzését a lebontás előtt álló Illovszky Rudolf Stadionban a Vasas labdarúgócsapata.

A klub honlapján Markovits László elnök hétfőn elmondta, hogy az OTP Bank Liga jelenlegi listavezetője a Videoton elleni találkozón búcsúzik a létesítménytől.

„A bontással kapcsolatos közbeszerzés végén járunk, tehát abszolút van realitása annak, hogy október végéig szerződjünk a nyertes kivitelezővel. A terv továbbra is az, hogy legkésőbb 2018 első felében már az új stadionban játszhasson a labdarúgócsapat” – nyilatkozta Markovits.

A sportvezető kifejtette, számos programmal szeretnék emlékezetessé tenni az utolsó mérkőzés napját, felidézik a létesítmény bő ötvenéves történetét, illetve lehetőség nyílik egyedi emlékekhez hozzájutni.

Történelmi pillanat jön

„Az biztos, hogy egyfelől szomorú lesz a búcsú, hiszen akármennyire is elavult a mostani létesítmény, felejthetetlen pillanatok, emlékek fűződnek hozzá. Másfelől viszont ez egy történelmi pillanat, egy régen várt új időszak kezdete is” – mondta Markovits, aki hozzátette, az 5000 fős, fedett lelátókkal körbezárt stadion jogerős építési engedélyét napokon belül megkapják. „Három fő szempont lebeg a szemünk előtt: az első a sportszakmai szempontok figyelembevétele, mint például a játéktér magas minősége, a második a szurkolók kényelme, a harmadik pedig, hogy arculatilag is a lehető leginkább vasasossá tudjuk tenni az új stadiont”.

A kivitelezés nyílt közbeszerzés keretében valósul meg, ezért annak eredménye után válik majd ismertté a pontos végösszeg, az elnök szerint előtte felesleges becslésekbe bocsátkozni.

A Vasas SC 2016 és 2020 közötti létesítményfejlesztési programjáról az egyesület vezetője elmondta, Pasaréten átadták az új rekortánpályát, a Fáy utcában pedig hamarosan elkészül egy minőségi sportra alkalmas, multifunkcionális sátor. Folyamatban van a Folyondár Sportcentrum rekonstrukciója és a Fáy utcai kézilabdacsarnok korszerűsítése is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »