Németországban meghalt egy újságíró, aki egy értékes erdő kiirtásáról írt

Németországban meghalt egy újságíró, aki egy értékes erdő kiirtásáról írt

Meghalt a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában egy újságíró, aki a természetvédők tüntetését kísérte figyelemmel. A természetvédők egy értékes erdő kivágása ellen tiltakoztak, amikor az újságíró lezuhant a magasból – tájékoztatott a DPA ügynökség a helyi médiára hivatkozva.

Paul Kemen rendőrségi szóvivő a meg nem nevezett újságíró esetét „tragikus balesetnek“ minősítette, mely egyáltalán nem függ össze a rendőrség azon műveletével, melyet az erdőben tüntetők kiűzésének érdekében vittek véghez.

A tüntetők a Köln melletti Hambach erdő kivágását szeretnék megakadályozni, ahol a felszíni barnaszén bányászatot szeretnék kibővíteni. Az aktivisták házikókat is létesítettek a fákon, s az egyik ilyen házikóban tartózkodott az eseményt figyelemmel kísérő újságíró is.

Hírdetés

Az újságíró 15 méteres magasságból zuhant le, amikor a két fát összekötő hídon próbált átmenni. Az eddig feltételezések szerint a híd széttörött az újságíró alatt. A helyszínen azonnal megpróbálták újraéleszteni az újságírót, ám mindhiába.

A rendőrség már több mint egy hete küzd azzal, hogy kiűzze a tüntetőket a Hambach erdőből. Az eddigi információk szerint szerdáig a 25 méteres magasságban elhelyezkedő házikókból 39-et sikerült likvidálni. Maga a tüntetés azonban már hat éve tart.

Teraz.sk

Nyitókép: TASR/AP


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »