Németországban kezelik a Putyin-fóbiás ultraliberális anarchista Pussy Riot egyik aktivistáját

Pjotr Verzilovot, az orosz punkzenekar egyik tagját, a Vojna (Háború) művészcsoport alapítóját mérgezés gyanúja miatt szombaton késő este repülőn Berlinbe szállították, egy egészségügyi különjárattal a Bild című német lap információi szerint.

A férfi kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott, hozzátartozói ugyanakkor mérgezésre gyanakodnak.

Hírdetés

Az újság értesülése szerint Verzilovot egy meg nem nevezett berlini klinikára szállítják kezelésre. Felesége, Nagyezsda Verzilova a berlini Schönefeld repülőtéren újságíróknak azt mondta, meggyőződése, hogy férjét szándékosan megmérgezték, ez egy kísérlet arra, hogy megfélemlítsék vagy meggyilkolják.

Korábban Verzilovot és a punkzenekar néhány tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében ugyanis a pályára szaladtak, közlésük szerint azért, hogy ráirányítsák a figyelmet arra, Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »