Németországban éhségsztrájkot kezdtek a betolakodók: MOST MEG A LÉGKONDIS SÁTOR MELEG

Éhségsztrájkot kezdett egy csoport menedékkérő csütörtökön a németországi Düsseldorfban, mert elviselhetetlennek érzik a meleget szállásukon.Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi fővárosban tiltakozó menekültek nagyméretű, felfújható sátorban laknak, amelyben az utóbbi napok szokatlanul meleg időjárása miatt csaknem 40 Celsius fokos hőség van.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A hőséget légkondicionáló berendezéssel és hővédő fóliával próbálják enyhíteni, ennek költségeit a cég fedezi. Az ügyvezető elmondta, hogy a helyzet nekik is új, mert meleg időjárásban még soha nem használták sátraikat emberek elszállásolására. Korábban hajléktalanoknak béreltek tőlük sátrakat, de csak télen.

A berlini cégtől országszerte 35 nagyméretű felfújható sátrat bérelnek, ezekben mintegy 10 ezer menedékkérő lakik.

A Rheinische Post egy másik cikke alapján az átköltöztetésre elvileg van lehetőség, mert a menekülthullám apadása miatt a tartományi fenntartású befogadóállomásokon több mint 155 ezer szabad hely van. Egyedül Észak-Rajna-Vesztfáliában 40 ezer férőhely betöltetlen.

Németországba áprilisban mintegy 25 ezer menedékkérő érkezett, a márciusi 20 ezer, a februári 60 ezer és a januári 90 ezer után.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »