Németországba küldik a migránsokat az osztrákok?

Sebastian Kurz, a Focus magazinnak nyilatkozva a külső határok megerősítése, valamint az érvényes okmányok nélkül érkező bevándorlók az EU külső határain lévő szigetre való telepítése mellett érvelt. Szerinte ezek után a migránsokat egy biztonságos, harmadik országba kellene visszaküldeni.

Kurz szerint az EU-nak sürgősen tanulnia kellene Ausztráliától, ott ugyanis a haditengerészet indiai- és csendes-óceániai szigetekre telepített táborokba rakják ki a bevándorlókat. A lap hozzá is tette: az emberi jogi szervezetek bírálják is ezért rendesen az országot, ráadásul a táborokban igen rosszak a körülmények.

Kurz szerint, ha az Unió erős határvédelemmel rendelkezne, nem lenne szüksége Török-EU megállapodásra. Ezzel párhuzamosan azt is hozzátette, azoknak, akik azt állítják, hogy nincs szükség a külső határok megvédésére, azoknak logikusan a nemzeti határok visszaállítását kéne követelniük.

Az osztrák külügyminiszter ezzel összefüggésben nem zárta ki, hogy Ausztria saját nemzeti intézkedéseket vezet be, mint például a menekültek továbbküldése Németországba.

“Mi határozottan ellene vagyunk a határon áttessékelés politikájának. Ugyanakkor nem vagyunk hajlandóak tétlenül nézni azt sem, hogy országunkkal szemben erőnket fölülmúló követeléseket állítsanak.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »