Németország leendő kancellárja támogatja a kötelező oltást

Németország leendő kancellárja támogatja a kötelező oltást

A német Szociáldemokrata Párt kancellárjelöltje, Olaf Scholz, aki várhatóan a jövő héten veszi át hivatalosan is stafétát Angela Merkel leköszönő német kancellártól, támogatja a kötelező oltás bevetését és az oltatlanok kitiltását a nem létfontosságú üzletekből – írja a Reuters.

Scholz és Merkel együtt tárgyaltak a német tartományok vezetőivel a járványkezelésről (Scholz jelenleg is tagja a Merkel-kormánynak, ő a pénzügyminiszter). A megbeszélésről kiszivárgott információk szerint a szocdemek kancellárjelöltje kijelentette, hogy támogatna egy, a kötelező oltás bevezetéséről szóló, pártokon felül álló kezdeményezést, azzal, hogy az február végére átültethető lenne a gyakorlatba is.

Hírdetés

Scholz állítólag amellett is érvelt, hogy a nem létfontosságú termékeket árusító üzletekben és bevásárlóközpontokban csak oltási igazolás ellenében léphessenek be a vásárlók.

A német Robert Koch Intézet aktuális adatai szerint az elmúlt héten 452 fölött jár Németországban a 100 ezer főre eső koronavírusfertőzöttek napi száma. Kedden 388 emberéletet követelt a járvány, ami március óta a legrosszabb adat.

Reuters.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »