Németország kiadta Bulgáriának a bolgár újságíró-gyilkosság gyanúsítottját

Kiadták Bulgáriának a meggyilkolt bolgár újságírónő, Viktorija Marinova ügyében Németországban elfogott, Szeverin Kraszimirov néven azonosított gyanúsítottat –jelentette be szerdán a szófiai belügyminisztérium.

Értesülések szerint a gyilkossággal vádolt 21 éves ruszei lakost Frankfurtból repülőn vitték, erős őrizet kíséretében, Szófiába, ahol átadták a helyi hatóságoknak.

A bolgár rendőrség a férfit az újságírónő testén fellelt DNS-minta, illetve Marinovának a gyanúsított ruszei lakásán talált személyes holmija alapján azonosította. A vádhatóság – bár nyitva hagyott minden lehetőséget – szexuális indítékot feltételez a bűncselekmény hátterében, mivel a rendelkezésre álló bizonyítékok nem támasztják alá, hogy Marinovát a munkája miatt ölték meg.

A 21 éves férfi először Romániába szökött, majd Németországban próbált elrejtőzködni a rokonainál.

Hírdetés

A német rendőrség szerint a bolgár állampolgár részleges beismerő vallomást tett. Kihallgatásán elmondta, hogy október 7-én reggel Ruszében a Duna partján egy parkban alkohol és kábítószer hatása alatt összeszólalkozott egy ismeretlen fiatal nővel. A vita hevében megütötte, majd felemelte és egy bokorba hajította. 

Tagadta, hogy meg akarta volna ölni áldozatát, és tagadta azt is, hogy megerőszakolta és kirabolta.

A férfit a múlt héten vették őrizetbe Stade alsó-szászországi kisvárosban a Bulgáriában kiadott európai elfogatóparancs alapján. Viktorija Marinova szülővárosában, Ruszéban dolgozott egy tévécsatornánál, korrupciós ügyek feltárásával foglalkozott.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »