Németország: Bombatámadás gyanúja miatt rendőrségi roham Chemnitzben

Németország: Bombatámadás gyanúja miatt rendőrségi roham Chemnitzben

Tervezett bombatámadás gyanúja miatt nagyszabású rendőri akció kezdődött szombaton délelőtt a szászországi Chemnitz városában.

“Fennáll a gyanú, hogy ismeretlen személyek bombatámadást készítettek elő” – idézték a hírügynökségek a drezdai rendőrség szóvivőjét.

Értesülések szerint a város egyik lakónegyedébe rendőri egységeket vezényeltek ki, egy házat evakuáltak és egy lakást megrohamoztak.

A tartományi bűnügyi hivatal szóvivője beszámolt arról: előző este a szövetségi alkotmányvédelmi hivataltól kaptak tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy – mint fogalmazott – komoly fenyegetettség veszélye áll fenn.

Őrizetbe vételről nem tett említést, de közölte, hogy egy gyanúsított menekülőben van.

“Pánikra semmi ok, ellenőrzés alatt tartjuk a helyzetet” – tette hozzá. Azt nem közölte, hogy a megrohamozott lakásban találtak-e robbanóanyagot.

Az M1 berlini tudósítója, Volf-Nagy Tünde azt mondta, nem sokkal délután egy óra előtt jelent meg a város egyik lakóövezetében a rendőrség nagy erőkkel. A felfegyverzett egyenruhások betörtek egy lakásba, mert azt feltételezték, hogy ott bomba található.

Körülbelül háromnegyed kettőkor a rendőrség azt közölte, beigazolódott a gyanú, hogy a lakásban bombatámadást terveztek.

A megostromlott lakásban robbanóanyag nyomaira bukkantak.

A rendőrök megkérték a lakókat, hogy maradjanak a lakásaikban, a környéket pedig lezárták, az akció kora délután még zajlott – mondta a tudósító.

Mint Volf-Nagy Tünde hozzátette, a kelet-németországi Chemnitz eddig elsősorban a szélsőjobboldali támadások, a szélsőségesek és a migránsok közti összecsapások miatt került be a rendőrségi hírekbe – terrorfenyegetettségre nem volt példa. Megjegyezte, hogy az egykori NDK területén az országos jóval kevesebb menekült él, mint a nyugati országrészben. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »